Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora od úřadu práce a vyúčtování daní

Od: ajina* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

mám dotaz zda někdo víte,ve zkušební době končím v zaměstnání,dále jsem pracovala brigádně kde mám prokazatelné příjmy,bude se mně do podpory od úřadu práce započítávat zaměstnání i brigáda? Dále mne zajímá vyúčtování daní musí ho provést poslední zaměstnavatel? Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

2x

Dobrý den,

už jsem tu na poradně psala, že poslední zaměstnavatel má povinnost vám provést roční zúčtování, ovšem při splnění určitých podmínek, viz níže. Musíte ovšem písemně požádat do 15.2.

§ 38ch Roční zúčt/...
(1)

Poplatník, který ve zdaňovacím období pobíral mzdu pouze od jednoho nebo od více plátců daně postupně včetně mezd zúčtovaných nebo vyplacených poplatníkovi těmito plátci dodatečně v době, kdy poplatník pro ně již nevykonával závislou činnost nebo funkci a podepsal u těchto plátců prohlášení k dani podle

§ 38k

odst. 4 a 5, může požádat písemně o provedení ročního zúčtování záloh a daňového zvýhodnění posledního z uvedených plátců daně, a to nejpozději do 15.února po uplynutí zdaňovacího období. Roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění neprovede plátce u poplatníka, který podá nebo je povinen podat přiznání k dani.

(2)

Dojde-li k zániku plátce daně bez právního nástupce, může poplatník požádat o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění místně příslušného správce daně nejpozději do 15. února po uplynutí zdaňovacího období.

(3)

Plátce daně provede roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění jen na základě dokladů od všech předchozích plátců daně o zúčtované nebo vyplacené mzdě, povinném pojistném, sražených zálohách na daň z těchto příjmů, poskytnuté měsíční slevě na dani podle

§ 35ba

a

35c

a vyplacených měsíčních daňových bonusech. Poplatník je povinen uvedené doklady za uplynulé zdaňovací období předložit plátci daně nejpozději do 15. února následujícího kalendářního roku. Nepředloží-li poplatník do 15. února tyto doklady, roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění plátce daně neprovede.

(4)

Výpočet daně a roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění provede plátce daně nejpozději do 31. března z úhrnu mezd zúčtovaných nebo vyplacených poplatníkovi všemi plátci postupně, a to včetně mezd zúčtovaných nebo vyplacených poplatníkovi těmito plátci dodatečně v době, kdy poplatník pro ně již nevykonával závislou činnost nebo funkci. U poplatníka, který uplatňuje daňové zvýhodnění, provede plátce daně výpočet daně a roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění za podmínek stanovených v

§ 35d

odst. 6 až 9.

(5)

Poplatníkovi, který neuplatňuje daňové zvýhodnění, vrátí plátce daně jako přeplatek kladný rozdíl mezi zálohově sraženou daní a daní vypočtenou podle

§ 16

a sníženou o slevu na dani podle

§ 35ba

, a to nejpozději při zúčtování mzdy za březen činí-li tento rozdíl více než 50 Kč. O vrácený přeplatek sníží plátce daně nejbližší odvody záloh správci daně, nejdéle do konce zdaňovacího období, pokud nepožádá o vrácení přeplatku podle zvláštního právního předpisu upravujícího správu daní

35e)

místně příslušného správce daně. Případný nedoplatek z ročního zúčtování záloh se poplatníkovi nesráží.

ajina*
hodnocení

Děkuji za radu uvažuji o tom že si podám daňové sama,asi by mě to neudělali v poslední práci,nevíte prosím zda mám pro výpočet podpory nárok uvést příjmy ze zaměstnání a i z dohody o provedení činnosti?

Někdo mně tu odpovídal že dostanu podporu z práce v tescu,což byla souběžná práce s mojí na smlouvu,takže se příjmy sčítají? A z toho se vypočítá podpora?

lukasvanek
hodnocení

0x

Co to je brigáda? V pracovně právních vztazích takový pojem neexistuje.

ajina*
hodnocení

dohoda o pracovní činnosti a to na dobu určitou 27.10 až 31.12 pokladní činnost v Tescu výplatní pásky mám není problém potvrzení o výdělku,stačí tato specifikace?

exekutorjozin

Pokud budete splňovat podmínku odpracovaných 12 měsíců za poslední tři roky (musí být vždy hrazeno důchodové pojištění - to dohoda o pracovní činnosti splňuje), tak vám vznikne nárok na podporu v nezaměstnanosti, která se bude vypočítávat ze mzdy, kterou jste měla jako pokladní v Tesco. Na druhou otázku odpověď neznám, ale není žádný problém, abyste si podala daňové přiznání sama. Zjistěte si, jestli Tesco za vás bude vypořádávat daň.

mamcazmoravy*
hodnocení

0x

Daňové přiznání si asi budete muset podat sama. Nikdy jsem neslyšela, že by to nějaká firma pro bývalé zaměstnance udělala. Firma Vám to zpracuje jedině tehdy, pokud tam stále pracujete (a nemáte žádné jiné příjmy).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]