Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, když se mě a mé přítelkyni narodí dítě muže dostat české občanství? není občankou unie a ani tu neodvádí zdravotní pojištění je tu na studentské vízum? Děkuji
Dobrý den, k získání českého občanství porodit dítě nestačí - takže, až svatba (s občanem ČR) a následná žádost o občanství to "jistí". Zdravím!
Ano, o občanství se žádá až po svatbě.
Tak jednoduché to není, narození dítěte, ani svatba nestačí. Bude muset o občanství požádat a následně složit poměrně náročné zkoušky (dějepis, zeměpis, jazykové znalosti...). Můj známý Slovák, který žije a pracuje v Praze už 12 let, je tady ženatý a má 8 letou dceru tu zkoušku nezvládl. A ujišťuji Vás, že bych s tou zkouškou měl problémy i já, a to jsem od narození Čech.
Pro představu jedna z otázek testu:
Která významná židovská pražská památka je na obrázku?
ben - No dobře, vy jste Čech, tak to víte, ale tazatelova přítelkyně není ani z Evropy. Myslíte, že to bude taky znát? A že bude znát odpověď třeba na otázku z historie: "Jak se říká rozvoji české kultury v 19. století?"
magdon - pokud jsou otázky předem dostupné (a např. Vy je máte), tak se lze připravit a doučit (nebo to ten člověk bude vědět při opravném pokusu). Naše hrdé občanství nedáme nikomu zadarmo . Jinak si myslím, že tazatel už jasné odpovědi dostal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.