Nejste přihlášen/a.
Já bych se spíš zeptal, když si založím registraci na IČO (neplátce DPH), ale nakupovat budu jen pro vlastní potřebu a nebudu si chtít nikde nic uplatňovat, tak tam můžu taky nakupovat? Aby někdo po mě za rok nechtěl doklady do účetnictví a já bez účtenek.
Vy si chcete založit živnost kvůli nákupu v Makru? Budete mít všechny povinnosti jako OSVČ = sociální, zdravotní pojištění, daňové přiznání . Myslíte to vážně nebo je to vtip dne?
Nemáte kamaráda, který vám na nákup půjčí kartu a nebo si půjdete s ním nakoupit?
Možná to tak vyznělo, ale opravdu to tak není. OSVČ jsem, ale nechci se hnát do něčeho, co neznám, proto se ptám.
Je to normální obchod, jenom vstup a placení je podmíněno jejich kartou. Ceny mají hlavně uvedené bez DPH, protože pro jejich cílovou skupinu - obchodníci - to je asi výhodné. Nicméně, u pokladny se stejně platí celá cena včetně DPH, takže když tam půjdu a koupím "zboží" pro svou potřebu, tak DPH zaplatím stejně jako kdybych to koupil například v Lidlu. Ceny tam u většiny produktů nejsou nijak extra výhodné, výhodou je spíše sortiment - maso, ryby, mléčné výrobky a některé jiné zboží je tam v mnohem větším výběru. Ale jeden kus tam většinou nekoupíte, kupuje se po celých baleních.
itonda - Jste-li OSVČ a máte živnost na cokoliv, tak vám v Makru vystaví kartu. Kde je problém?
@karta - já vidím problém v tom, že když na moje IČO vystaví Makro daňový doklad a já jej nedám do účetnictví, protože to nemám v činnosti, tak aby ho po mně nechtěli dodatečně doložit, když jsem si chtěl nakoupit jen pro osobní potřebu.
Kdo a co by chtěl doložit? I kdybys to nakupoval "služebně", tak když to nedáš do účetnictví tak poškodíš jenom sebe a nikoho jiného.
itonda - když se bojíte nedat osobní nákup do účetnictví, tak jej tam dejte do výdajů, které neovlivní zisk (osobní spotřeba).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.