Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Probiotika a učinky

Od: miro7 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Beru atibiotika. Po vybrání jsem četl že je dobré užívat probiotika na zlepšení zažívání a jiné které antibiotika ničí. Četl jsem o probiotikách Stelkor. Jaké máte zkušenosti s probiotiky atd? Navíc se ještě hodně potím na celém těle jsou některé vhodné aspon na zmírnění pocení? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

10x

Nejlevnější probiotika jsou živé jogurty a jogurtové kultury.

JB

hodnocení

4x

Mně zase v lékárně vysvětlili, že je dobré brát probiotika již během užívání antibiotik. Doplňujete si tím průběžně mikrofloru ve střevech, která je antibiotiky vymlácena. S pocením to nesouvisí. Až se vyzdravíte, pocení ustane. Pot vám odvádí z těla škodliviny, tak se poťte hezky v posteli, at se vám to nezastydne.

liska5
hodnocení

4x

Pocení je často projevem nedostatku hořčíku. Pak se i hůř usíná, člověk je nervozní, má sklony ke křečím a srdečním potížím. Tučné, sladké potraviny a bílé pečivo nás o hořčík ochuzují. Pak je třeba ho dodat. Nemusí to být hned v tabletách. Stačí denně kakao, ořechy, banány, fazole, soja, vločky, čokoláda. Berte i B vitamin. B- komplex. Ten vyrábějí ony antibiotiky vybité prospěšné střevní bakterie.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Při běžném žití opravdu stačí konzumovat živé kultury - popíjet kefír a jíst jogurty, termixy..., které jsou velmi prospěšné především pro střeva a k tomu nic nedokupovat. Ale antibiotika užívaná delší dobu "zahubí" většinu, někdy všechny bakterie v trávicím traktu. Ty, které zahubit má, ale i všechny ostatní. Kefír a jogurty ale dodají jem mléčné bakterie, ostatní si tělo musí dovytvořit samo. Po tu dobu především střeva špatně pracují, peristaltika je pomalá a mnohdy bolestivá, střevní flóra je poškozená, nebo místy chybí a mohou se dostavit i urputné, nebezpečné a bolestivé zácpy. Proto je vhodné bakterie doplnit. A to vám dodají tzv. "Probiotika při užívání antibiotik" z lékárny. Jsem velký odpůrce potravinových doplňků, ale je jich pár, které jsou prospěšné (a na ně se nabalily ty zbytečné - zloději peněz). Sama jsem při dlouhodobém užívání antibiotik (letos na podzim) na boreliózu tato probiotika z lékárny jedla a velmi mi ulevila. Ida

hodnocení

1x

V lékárnách mi to doporučují velmi často, asi 3x jsem užívala, ale naprosto bez účinku,už se nenechám ukecat. Vyhozené peníze. Denně k snídani piju Acidofilní mléko nebo kefír, což je daleko lepší.

idanova*

Zdravím. @aja1946, prosím, jaký účinek jste čekala a nedostavil se? Ida

zbyn
hodnocení

1x

Dobrý den, se Stelkorem mám osobní zkušenost. Trpěl jsem častými průjmy a bolesti břicha, z vyšetření střevní mikroflóry mi vyšlo že jí mám v žalostném stavu (přestože jsem pil kefíry, živil se jogurty..) Na doporučení jsem začal užívat Stelkor intenzivně asi měsíc a trávení se mi upravilo. První dny, když jsem Stelkor bral mě bolela hlava a měl jsem extrémní plynatost, ale pak se to srovnalo. Navíc jsem za letošní podzim a začátek zimy ještě nebyl nemocný a vyhýbají se mi i kašílky/rýmičky.

hodnocení

0x

Jabraka *palec*

A ještě dodám = kefíry !

Naši prarodiče nebyli hloupí...

Prarodiče pili kyselé mléko. O kefíru nic nevím...

lidus*
hodnocení

0x

Jabraka *palec*. Můj lékař mi vysvetlil, že je to jen lobbi farmaceutických firem a abych si koupila kvalitní jogurt.

iz*
hodnocení

0x

Místo užívání probiotik dejte přednost pití kefíru a jezte živé jogurty.

zbyn
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]