Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nekombinovat Savo plus ocet?

Od: tazatelka odpovědí: 6 změna:
Proč nekombinovat Savo plus ocet?Proč?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Že by třeba nežádoucí chemická reakce?

tazatelka
hodnocení

Já vyvářím pračku..octem..a vedle bylo rozdělané Savo na plíseň zvrhlá jsem ho do pračky k octu ..vyndala jsem láhev a zapnula pračku na vyvářku.

Jo, to si dáte. Zahřáté Savo úplně příšerně páchne. Dřív jsem dávala hadry na podlahu prát s trochou Sava, nemohla jsem kolem té pračky ani projít.

Nevím, jestli se nemá kombinovat Savo a octem nebo bůhvíco s bůhvíčím, ale vím, že při čištění a hygieně se nemá - pro jistotu - kombinovat nic z chemických prostředků. Ocet asi vypadá nenápadně, ale pokud si dobře pamatuji, rozleptá skořápu u vajíčka.

uvar
hodnocení

0x

Přidáním kyseliny do Sava dojde k uvolňování chloru, který je silně toxický.

Hojně byl využíván v 1. světové válce.

kepler*
hodnocení

0x

Není důvod obavám. Savo k bělení a desinfekci obsahuje chlornan sodný a nevyžaduje vyšší teploty ke svému účinku, spíše naopak. Ocet v žádném případě nezpůsobuje nežádoucí chemické reakce, tím méně vývoj chlóru (Cl2).

" Za náležité opatrnosti lze po bělení použít slabé organické kyseliny, například kyselinu octovou (ocet)."Viz další poznatky v

cs.wikipedia.org/...

Vzhledem ke značnému vývoji vůní bych ale radši bělení či desinfekci prováděl zvlášť a ocet taky zvlášť, a to za normální teploty. S bělením opatrně - viz odkaz, ocet dávám do pračky místo aviváže do máchání, radši ale máchání ještě opakuju, a sice z těchto důvodů: kvůli odstraňování vodního kamene a zřejmě všechny pračky nemáchají dostatečně, zůstává i prací prášek.

uvar

Výrobce píše:

Směs reaguje s kyselinami, látkami kyselé povahy, čpavkem a silnimi oxidačními činidly za vzniku nebezpečných reakcí(riziko úniku toxického plynného chloru)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]