Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, poradíte mi, zda má firma povinnost třídit odpad?
Firma se zabývá maloobchodem, má celkem hodně poboček. Na nich je pouze kontejner pro komunál a papír. Mně osobně hodně vadí netřídění plastů, vzhledem k tomu, kolik se jich nashromáždí - každé zboží je dnes balené v papíru a igelitu. Jde o naprosto čisté plasty, tedy nejsnáze separovatelné.
Zajímalo by mě, zda je firma povinná tento odpad třídit nebo je to na její dobré vůli?
Že jsou to ignoranti a že by měli třídit ve vlastním zájmu, slyšet nepotřebuji, zajímá mě, zda musí.
Díky!
Nebyla bych si tak jistá tím, že nemusí. Spíš se to zas až tak moc nekontroluje.
Z. č. 185/2001 Sb. o odpadech
§ 16 Povinnosti původců odpadů
(1) Původce odpadů je povinen
e) shromažďovat odpady utříděné podle jednotlivých druhů a kategorií,
(2) Pokud vzhledem k následnému způsobu využití nebo odstranění odpadů není třídění nebo oddělené shromažďování nutné, může od něj původce upustit se souhlasem místně příslušného orgánu státní správy s navazujícími změnami v kompetencích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.