Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezani v krku a bolest pri polykani

Od: kuky24 odpovědí: 5 změna:
Dobry den,
15 dni jsem brala atb na anginu, v pondeli (13.den dobirani atb) me ale zacalo trochu skrabat v krku. To se kazdy dalsi den stupnovalo a v krku me ted reze a docela silne boli, kdyz polknu (po stranach). V krku nic nemam, jen je trochu zarudly.
Taky mam pocit ciziho telesa v krku a obrovske suchosti. VSE BEZ TEPLOT, bez rymy a kasle, pouze vetsi unava (ale to jsem prisuzovala atb). Na vysledky od doktora cekam do pondelka a asi mi uz hrabne :D
Nejaky tip, jak tohle zmirnit? To rezani je permanentni, zadna mensi uleva behem dne, po vycucani pastilky taky nic.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

0x

Těžko radit nebo poznat, zda je to v souvislosti s angínou, nebo... mně se před lety stalo, zatím jedinkrát v životě, že jsem měla alergii na jisté atb. Bylo to ale mnohem horší (tohle ale může být začátek), pak mi atb. změnili a vše odeznělo. Ale začalo to taky řezáním v krku, které se stále zhoršovalo, jako bych polykala žiletky. Takže určitě nejíst "škrábavé" jídlo, proti největšímu hladu bych zkusila trochu vlažného mléka, krupicovou kaši a když se to nezlepší, běžte k lékaři. Taky neuškodí mrknout se do příbalového letáku. Tak jako tak, přeji, aby to rychle odeznělo.

pilivoj*
hodnocení

0x
Škrábání v krku jsem mývalí často tak se u mě projevovala angína.Po antibiotikach to rychle zabralo,nutno je ale dobrat.Pokud jste v minulosti je nedobrala,tak je možné že neučinkuje tento lék.Je nutno pak brát jiný.Ale taky je možnost, že je to virové a na to pomůžou léky na virové onemocnění. Paralen apod.

hodnocení

0x

Při déletrvajíích potížích je lépe navštíit ordinaci ORL. Dcera jednou dokonce litovala, že neša rovou tam, protože obvodní lékařka jí dala špatná, slabá antibiotika a na ORL hodně nadávali a musela zbytečně využívat další atb., což není nic dobrého.

hodnocení

0x

Před lety jsem mela podobný problém a nic nepomáhalo, až mi pomohl pupalkový olejíček, který jsem se snažila vždy dlouho držet v ústech, spíše v krku, behem dne vždy malou kapku.

Jinak celá naše rodina při škrábání v krku popíjí bylinnou směs "Bolest v krku" od firmy Zdislava. Díky tomu jsme již roky nemuseli užívat antibiotika, všem nám krásně zabírá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]