Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zodpovědnost za šatnu?

Od: metjuf* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, byl jsem na plese a nechal jsem si v placené šatně bundu.

Když jsem si přišel pro bundu, byla již vydaná (avšak omylem někomu jinému).

Nevíte jako šanci mám např. na uplatnění škody za bundu popř. dá se něčím ohánět při vymáhání škody?

Nebyla to levná bunda a přeci nebudu pikat za chyby ostatních, díky za rady metjuf

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

3x

Obč. zák. § 433

(2) Je-li s provozováním nějaké činnosti zpravidla spojeno odkládání věcí, odpovídá ten, kdo ji provozuje, fyzické osobě za škodu na věcech odložených na místě k tomu určenému nebo na místě, kam se obvykle odkládají, ledaže by ke škodě došlo i jinak.

POZOR!

§ 436

Právo na náhradu škody musí být uplatněno u provozovatele bez zbytečného odkladu. Právo zanikne, nebylo-li uplatněno nejpozději patnáctého dne po dni, kdy se poškozený o škodě dozvěděl.

Máte svědky, nebo nějaké potvrzení? Vyzvěte provozovatele k úhradě škody doporučeným dopisem s dodejkou a pozor na lhůtu!

metjuf*
hodnocení

Svědků mám plno. Bundu s lístkem mi pomáhali hledat i náhradní šatnáři. Lístek s číslem bundy už ale bohužel nemám. Takže mám dopis zaslat osobě zodpovědné přímo za ples jestli to dobře chápu?

perda*

Provozovateli šatny. Bývá to provozovatel sálu, ale nemusí být. Měli by tam mít ceduli s údaji - Název, adresa, atd.

metjuf*
hodnocení

děkuji moc :)

kytka*
hodnocení

0x

Myslím,že bez lístku nen¨máte šanci něco vymáhat,přesto,že provozovatel ručí za věci odložené. Jak dokážete,jakou bundu jste tam měl?

perda*

Samozřejmě že má, důležití jsou svědkové, právě i kvůli tomu co ty bylo za bundu. Na lístek se označení bundy stejně nepíše. :) Svědkové jsou v těchto případech běžná praxe.

metjuf*
hodnocení

Večer se našel druhý lístek k mému(ten co měl být na bundě), bunda byla pryč a lístek se válel v šatně. Tudíž lístek zde postrádá smysl. Chápu že kdybych ho měl, tak bych měl aspoň něco v ruce, ale myslim že pokaď jsou rozumní náhradu mi daj i bez lístku a pokud ne, tak nemám šanci ani s lístkem... toť můj názor

metjuf*
hodnocení

Zdravím, bunda se ještě nevyřešila díky velké neochotě z řad pořadatelů. A proto vás prosím o poslední radu. Zítra jedu do té školy, která maturitní ples pořádala. Můžu se opřít o zákoník, o svědky ... nebo ještě nějaké možnosti? A můžu požadovat náhradu za věci spojené s řešením tohoto problému ( zdlouhavé telefonáty atd.. )?. Ti lidé se ke mě nechovají vůbec dobře a mě došla trpělivost, už nebudu zdvořilý a chci jim vyčíslit vše do detailu, jen bych rád věděl jestli to je možné ... děkuji :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]