Nejste přihlášen/a.
Co si myslet o tom, že když se s kamarádem domluvíme na schůzce, protože se nevídáme tak často, že vždycky, když se sejdeme, tak mu zavolá někdo z jeho kámošů a on prostě musí jít za nima?
Nevím, jestli opravdu neumí říct ne, nebo mi to dělá naschvál, když ví, že kvůli němu jedu přes sto kiláků, koupim něco na posilnění, abych si to pak odvez zpět nebo to dal jemu, s tím, že to mělo bejt pro nás dva? Pořád se jenom omlouvá, říká, že mi to vynahradí a nakonec se stejně pohádáme a pak z toho vzejdou blbý kecy. Mě tohle už fakt nebaví řešit. Jo mam ho rád, oba jsme pro sebe udělali dost, ale v čem je problém? Je fakt, že jsem jel jen za ním jen já. A bydlí tam, kde bydlí jeho kamarádi. (Nevadí mi jít s nima taky ven, ale tak když jsem přijel za nim, po takový době...)
Je mi divný, že když je bere za jednudušší lidi, že jim dá přednost. Ti si pak musí myslet, že někde šukáme, když on jim pořád říká, s kým je venku a proč nejdu s nim mezi ně. :D
Jak teda vyřešit tuhle situaci, když on mi tvrdí, že má zájem, ale nedokáže nikomu říct NE? Kdyby se to stalo jednou.
Ahoj.
Proč tam tedy jezdíš, když opakovaně stejně k žádnému pořádnému setkání nedojde. Z chování "kamaráda" vyplývá, že ani o žádné přátelství s Tebou nestojí. Chápu, že Ty ho za kamaráda zřejmě pořád považuješ. Nebuď tedy iniciátorem příští schůzky. Počkej, až on se ozve a pro změnu, ať přijede on za Tebou.
doplněno 07.11.12 08:03:Tak odmítni, do ničeho se nenuť. Často se stává, že přátelství vyprchá. A udržovat ho jen tak pro formu nemá podle mě smysl.
doplněno 07.11.12 08:08:Ano, chápu, že konec přátelství zraňuje. Dá se vyjít vsříc, jak říkáš. ale musí to být oboustranné. Nemá smyls se vnucovat. Člověk si musí vážit i sám sebe.
doplněno 07.11.12 08:09:oprava: vstříc, smysl
Řešení je snadné - nevnucovat se tomu, kdo o to evidentně nestojí. Kamarád se třeba bojí toho, aby nepřišel do řečí. Aby se mu druzí neposmívali k vůli tomu, že za ním jezdí kluk a on s klukem tráví čas o samotě. Nepíšete, kolik je vám let, ale nepříjemné narážky ostatních nemusí být každému po chuti. Třeba patříte i Vy mezi takové, kterým kamarád neumí říct též NE. Nechce s Vámi trávit čas a dává Vám to jasně najevo, tak se s tím smiřte a nejezděte za ním. Najděte si jiného kamaráda, který Vaši společnost nebude odmítat a bude s Vámi ten čas trávit rád. O kamarádství musí stát obě strany, jinak to není kamarádství.
doplněno 07.11.12 08:10:Vyjít vstříc druhým je pěkná vlastnost. Ale snaha musí být vždy na obou stranách. Jinak se člověk začne cítit být využíván druhými...
Nechce s tebou být a je mu to hloupé říct ti to. jsi takový, že tě nechce ranit, nechce říct pravdu. Kdyby chtěl, udělá všechno pro to, aby se s tebou viděl a pobyl si s tebou. Přišel by v bouřce i v mrazu bosky. Ale každá záminka je dobrá, aby s tebou nebyl. Takže to tak chápej. Nepřemlouvej ho, neřeš, nechtěj vysvětlení! Až bude on chtít, ozve se, přijede a bude s tebou rád. Jsi na kluky?
Jo taky mi to tak přijde, že nechce nic říct natvrdo. Proč by mě ale vždycky ukecával, že to bude lepší a lepší?
A on ví, kolik času strávím, peněz, kolik utratím...Asi je pravda, že o to nestojí.
Ne nejsem na kluky, ale všechny beru jako lidi a ke každýmu mám jistou náklonnost, když ten člověk za to stojí.
Je načase ukázat, že vždycky nedolezeš a nedáš na jeho sliby. Pokud tě také vidí jako kamaráda, a to bude kámen úrazu, jistě si najde čas, aby i on za tebou zajel.
Takže se prostě neozývej, ať se projednou snaží on. Pokud neumí říci "ne", když mu někdo zavolá, pak to není kamarád, a dobrý už vůbec ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.