Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výhodná forma zaměstnání pro pracovníka?

Od: cucumber odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, jaká forma zaměstnání, je pro zaměstnance výhodná a jaká nejméně? Nejsem OSVČ, nemám živnostenský list a když jsem chtěl nastoupit například do školství, nabídli smlouvu na rok lépe, tedy na dobu určitou s tím, že mně budou platit vše potřebné, zdravotní, sociální pojištění... Takže, co tedy doporučíte a nač si dát pozor pri sjednávání smlouvy se zaměstnavatelem? Vaše zkušenosti a tipy?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Podle mne je pro zaměstnance nejvýhodnější pracovní smlouva na dobu neurčitou s dvouměsíční výpovědní dobou. Za ní následuje pracovní smlouva na dobu určitou.

Školy byly pověstné pracovními smlouvami na dobu určitou už za minulého režimu.

Jestli budete uvažovat o smlouvě určité na školní rok, ohlídejte si, aby šlo opravdu o celý školní rok včetně prázdnin. Pokud byste smlouvu uzavřel jenom na dobu od 1. září do 30. června, musel byste si za prázdniny sám uhradit zdravotní pojištění nebo se přihlásit na ÚP.

O dovolenou byste sice nepřišel, škola by Vám ji proplatila, ale zdravotní ani sociální pojištění už by Vám za prázdniny neuhradila. Podle mne je fér zaměstnanci, který pro školu odpracuje celý školní rok, umožnit i dovolenou čerpat ještě jako zaměstnanec.

Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr jsou podle mne výhodné pro studenty, maminky na MD a důchodce.

cucumber
hodnocení

Když uzavřu smlouvu ve školství typu pracovní smlouva na dobu neurčitou, jaká pojištění bude/musí škola za mě platit? Zdravotní, sociální, důchodové, nemocenské?.. Zajímá mě výčet toho, co reálně za pojištění se k této smlouvě pojí a která jsou třeba volitelná..?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]