Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně zaslaná částka na cizí účet

Od: tregedo* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, koupil jsem na Letgo mobilní telefon, s prodávajícím se dohodl že zšlu půlku částky na účet prodávající a půlku doporučeně...Peníze jsem zaslal a nic mi nepřišlo samozřejmě. Neměl jsem žádný kontakt a jen prodávající kontaktoval pře zprávu pro příjemce ať peníze zašle zpět. Opět bez odezvy. Zažádal jsem banku o sdělení majitele účtu a radili ať v žádném případě to neřeším sám... Tej mám adresu majitele účtu a r.č. , na sociálních sítích atp jsem ji nenašel. Jaký byste radili postup se s tou podvodnicí domluvit, co jí napsat? Nějaký pokus o smír či tak něco a pak jít na policii , kam se mi nechce, znáte jak je to zdlouhavé a vše jim tam vysvětlovat podrobně..., Přece nepřijdu jen tak o 2000,- které to byli takovýmto podvodným jednáním.

Děkuji a přeji pěkný den.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

No v první řadě dané osobě napiště, že již máte její adresu a žádáte o okamžité vracení částky, nebo že se obrátíte na policii ČR s podezdřením na podvod. (pokud máte opravu i adresu bydliště, pošlete doporučeným dopisem) Což také následně učiňte. A teď důležitá věc, existuje možnost že o peníze příjdete, ale je třeba tohle řešit s policií, ikdyž se nejedná o částku vyšší než 5000Kč, ale daná osoba může mít podobných prohřešků více. Nenechte se odbýt. Ale nejprve kontaktujte a žádejte vrácení peněz. A příště si dejte pozor komu posíláte peníze.

tregedo*
26.09.18 14:03
hodnocení

Děkuji

hodnocení

2x

Zašlete výzvu a pak konejte. Jen to rodné číslo dlužníka raději nikde nezmiňujte - GDPR bdí.

Pan

Miroslav Dušín

(adresa)

Výzva k úhradě dlužné částky

Vážený pane Dušíne,

dne dd. mm. rrrr jsem Vám na základě dohody o prodeji telefonu... zaslal částku ve výši 2.000,- Kč na účet č. ... dle Vašeho požadavku.

Do dnešního dne jsem však zmiňovaný telefon neobdržel a ani po mé výzvě jste uhrazenou sumu nevrátil.

S ohledem na tuto skutečnost Vás vyzývám, abyste dlužnou částku ve výši 20.000,- Kč uhradil nejpozději do 7 dnů, a to na číslo účtu 111111, případně složenkou k mým rukám na adrese níže uvedené.

Současně Vás upozorňuji, že pokud k úhradě dlužné částky nedojde ani na základě této písemné mimosoudní výzvy, kterou považujte za poslední pokus o smír, jsem připraven se domáhat svého nároku vůči Vám právní cestou, především pak podáním žaloby vůči Vám k místně příslušnému soudu prostřednictvím zvolené advokátní kanceláře.

V návaznosti na to Vás ovšem také upozorňuji, že Váš dluh by v takovém případě byl navýšen o nemalé náklady spojené s vymáháním této pohledávky vůči Vaší osobě.

V xxx dne ...

Maxmilián Dráp

(adresa)

tregedo*
hodnocení

Velmi děkuji za vyčerpávající odpověd, takhle to nějak zkusim , moooc dííky.

iz*

@Jedubabicka,

nejste právě z laciného kraje! Zaslat dva tisíce a chtít zpátky desetinásobek (((-:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]