Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Energetičtí šmejdi jaká je obrana

Od: alca* odpovědí: 27 změna:
Zvonili mi z call centra. Tvrdili mi,že jsem se zaregistrovala na internetu. Není to vůbec pravda. Odmítla jsem to a přesto mne nutil dealer s výhružkou,že mne automaticky převede k nim ať chci nebo ne. Stačí mu nahranej hovor,že jsem odebrala jeho telefonu a pozdravila. Jinak jsem kladla odpor,že nic nechci a je to omyl. Muže být samoaktivace dodavatele energie přes můj jasný nesouhlas a bez podpisu?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

Dávám si pozor abych neřekla ANO, to oni umí použít jak se jim hodí, nadávám a vyhrožuji PČR a u svých dodavatelů energie mám nahlášeno nepřehlašovat jinam, poradila mi to paní na EONU a jde to všude. Udělala jsem to až potom co jsem nechtě byla jinde a 3 měsíce to řešila a vyhrožovala. Podepíší za vás a vy to pak řešíte.

hodnocení

3x

Na podobné hovory a návštěvy utnu po první větě a dodám "Pošlete mi nabídku, prosím, písemně. Promyslím to." A hovor típnu, dveře zavřu.

hodnocení

3x

No tak mně by tak někdo mohl přijít do baráku s nějakou nabídkou a říci mi, že je pozdě a že strašně spěchá. Já bych se určitě začala smát, protože se směji i v tomto momentě. A s tím smíchem bych mu řekla, aby přišel až nebude spěchat. Ale ono by k tomu ani nedošlo, protože ti lidé totiž vycítí, kde si to dovolit mohou a kde to nemá smysl. Takhle jsem jednou vyvedla z míry "jehovisty". Byly to dvě ženské a já měla dobrou náladu, tak jsem si na nich "smlsla". Přiznávám, že to ode mne nebylo zrovna košér, když jsem v nich napřed vzbudila dojem, že jsem se nechala napálit a pak jim "vytřela zrak". Ale vlezly za mnou ony. Já je nezvala, tak si to hezky slízly. Neřvala jsem na ně, ani je nevyháněla, jen jsem jim s úsměvem sdělila názor, na ty jejich "poudačky". Ty jely. Ale z toho překvapení ztratily ten úlisný glanc a vyjadřovaly se na můj účet, jako hokyně. Spadla jim škraboška a odhalily svou pravou tvář.

S tím spěchajícím přepisovačem energií dobře vyjela moje kámoška. Když na ni začal tlačit, že spěchá, vjel do ní ďas, vyžduchla ho za dveře, řekla mu "Tak se nezdržujte, šup šup!" a zavřela.

hodnocení

2x

Podobný telefon přeruším . řeknu nezájem a položím.

smejd
hodnocení

2x

To jste děvčata slušná ! Já po prvních 5ti slovech sdělím - neotravujte a naschledanou. Pokládám telefon. Věřte, že už zpět nevolají.

hodnocení

2x

@xy - Hodně spěchali (bylo to kolem 18. hod.) a všechno museli rychle vyřídit, takže na nějaké ověřování nebyl čas.
Chyba - vždycky musí být čas. Platí zásada "co jsem nečetl/a, to nepodepíšu" - i kdyby se druhá strana na hlavu stavěla.

xy

Jasně, máte pravdu.

Ale když člověka, který se se šmejdy ještě nesetkal a je tedy důvěřivý, zaskočí slušně vypadající muži, kteří zdánlivě nic netlačí, ... Prostě nejsem jediný, kdo šmejdům naletěl. Ale nic mě neukradli, jako jiným, jen jsem musel dávat výpověď ve 30.denní lhůtě.

Prostě slušně pozdravili, zeptali se na mého dodavatelel elektřiny, řekli, že se jen chtěli ujistit, jestli jsou u mě správně, představili se a zdělili mě, že se můj dodavatel s jejich společností slučují do jedné společnosti a proto musím podepsat novou smlouvu ... Spěchají, protože ještě musí se stejnou věcí navštívit několik dalších ... Na dotaz, jestli to musím podepsat, řekli, že nemusím, ale stane se, že nebudu mít žádného dodavatele a vypnou mě elektřinu. A než se to potom vyřídí, tak se mě rozmrazí mražák atd. ...

Dnes už jsem opatrnější. Ale otravných telefonátů jsem se zatím nezbavil, a abych nevěděl, že to jsou opět oni, tak stále mění telefonní čísla ze kterých volají. Dokonce, když je odmítnu s tím, že už jsem je několikrát žádal o vymazání z databáze, tak se vymlouvají na kolgu, se kterým jsem údajně mluvil pře nimi.

liska5
hodnocení

2x

Už jenom samotné slůvko ANO, které vyslovíte v jiné souvislosti, oni uvedou jako souhlas s novou smlouvou. Jestli byli takhle bezohlední, tak bych řekla, že jejich vyděračské praktiky budu řešit s policíí a právníkem. Chtěla bych, aby se mi pán představil a sdělil, kde a kdy ho najdu.

Slyšela jsem jednoho, co v podobné situaci řval do mobilu: "Jaká Bohemia? Jaká Lama? Já tě z toho okýnka vytáhnu za to tvoje sáčko a dostaneš takovou ránu, že tě nepoznaj! "*smich*

522xboy*
hodnocení

2x
Nahlásit policii jako podvodné jednání,šikanu a vyhrožování!

Policie nic neudělá s tím, že někdo něco svobodně podepsal. Na to si je neplatíme.

kimbert*
hodnocení

2x

Nainstalujte si aplikaci můžu to zvednout?... play.google.com/...

krtek66
hodnocení

2x

1) mojemu známému se osvědčilo to, že jim také oznámil že je nahrává , funguje 100%

2) když budou neodbytní tak zavěsit, neřešit

3) na informace, že není čas, jim odpovídám stylem, tak proč mě otravují na poslení chvíli a nezpoměli si dřív

4) pokud něco po mě chtějí, chci vše písemně, na telefon jim nic nepotvdím, zavěsím

5) oznamuji jim, že až něco budu chtít tak se ozvu sám nebo si zajdu na pobočku, do té doby ať mi dají pokoj

:)

liska5

Dobrá a ucelená rada*palec*

hodnocení

1x

@alca - že mne automaticky převede k nim ať chci nebo ne
Obraťte se na současného dodavatele s tím, že hrozí tato situace, vy si změnu nepřejete a při pokusu o převedení ať vás ihned informuje.

Současně sdělte "šmejdům", že nesouhlasíte s jejich tvrzením o registraci a souhlasu po telefonu a pokud přesto převod uskuteční, podáte trestní oznámení.

fram
hodnocení

1x

NAhlásit je pokud možno Čoice, oni by mohli něco zinkasovat. coi.cz/...

jurajjuraj*
hodnocení

1x

pokud mi nekdo vola s podobnyma nabidkama jako super zisky na akciich , usetreni na plynu/ elektrine atd tak pokud mam dobry den tak to hned po tom co na vas hned ze zacatku spusti vypnu bez jedineho slova, pokud mam horsi den tak telefon polozim na stul at si keca co chce a nereaguju a pokud mam spatny den tak ho rovnou poslu do prd... a je mi fuk jestli tam je slusna zenska nebo prihraty chlap , se smejdama se musi jednat jako se smejdama

nikdo*
hodnocení

0x

A já zas jsem se naučil říkat: "Já jsem už starej, já brzo umřu". A když jsou neodbytní, tak po nich požaduju, aby mě vymazali z jejich databáze, že nechci aby mě někdy v budoucnu kontaktovali. Většinou mám potom klid, nebo okamžitě zavěsí.

Cha cha, jedna moje kolegyně vždycky řekne: "Já nepotřebuju šetřit, já už mám hrob a nic jiného nechci".

xy
hodnocení

0x

Také mě jednou šmejdi od Bohemia Energy podvedly, když za mnou přiši domů a oznámili mi, že můj dosavadní dodavatel se s nimu slučuje a budou tvořit jednu společnost, a že tudíž musím podepsat novou smlouvu ... Hodně spěchali (bylo to kolem 18. hod.) a všechno museli rychle vyřídit, takže na nějaké ověřování nebyl čas.

Když jsem si na druhý den všechno ověřil a zjistil, že je to podvod, tak už byla smlouva uzavřená a musel jsem ji písemě vypovídat.

Od té doby uplynulo již 9 roků a 1 až 2 x ročně mě telefonicky obtěžují s nabídkymi jejich služeb (při podvodném jednání získali mé telefonní číslo). Přestože je odmítnu a požádám o vymazání mých údajů z jejich databáze, tak za čas volají znovu a z jiného telefonního čísla. Pro jistotu jsem si nainstaloval aplikaci, která nahrává hovory, aby nějak nemohli zneužít to, co jim řeknu.

Někteří šmejdi jsou horší než pijavice a nejde se jich zbavit.

iz*

Nepodvedli by, kdybyste jim to nedovolil. Zásadně se nepodepisuje nic, co si člověk nepřečetl, nebo čemu nerozumí.

Obdobně pro ty telefonáty → neměl jste je žádat o vymazání údajů z databáze, ale měl jste je k tomu písemně vyzvat. Dokud jim dobrovolně své telefonní číslo ponecháváte, nezbavíte se jich.

lidus*

Ivzez, zákon je jedna věc, nezávislost soudů a to jak funguje náš právní systém je ta druhá, 100% ochrana neexistuje a zvláště v těchto případech přepis energie.

iz*

@Lidus, nemáte pravdu.

Pokud by pán nepodepsal, ... → to bylo jeho svobodné dobrovolné rozhodnutí. A je tomu tak vždycky. Na věty typu "musel jsem podepsat" už jsem alergická → nemusel. Podepsal to, protože to podepsat chtěl.

Škoda, že to stále ještě spousta lidí neví a potom si stěžuje na podvodné jednání prodejců.

25.09.18 07:45
hodnocení

0x
Energetičtí šmejdi jaká je obrana
liska5
30.09.18 15:55

Babko *haha**smich2**smich*

01.10.18 18:03

*smich**haha**haha*

fialka2
hodnocení

0x

Tyhle call centra jsou velmi otravní. Byly doby, kdy různé služby produkty nabízeli a volali i 5x za den. Vyřešila jsem jednou napořád. Cizí neznámá čísla zásadně neberu. V mobilu mám uloženo od kamarádů, lékařů, služeb - které potřebuji a využívám apod. Tak vidím hned, kdo volá. Oni mění čísla a navíc blábolí své naučené monology. Obtěžuje to.

Pokud potřebuji něco na energiích, bance, opraváři atd. zajdu si vyřídit osobně. Mám pokoj od všech těch šmejdů z call center. Pokud jde k bytu, vykážu s urychleným odchodem s dodatkem, že budu hned volat policii. Taky obratem mizí jako pára nad hrncem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]