Dobry den,pred 7 lety jsem podepsala smenku na 40000kc,mezi tím proběhla insolvence a dotyčný smenku do insolvence nepřihlásil,jsem po insolvenci čili oddluzena,a dotyčný po mně chce peníze najednou.Snazim se mu smenku splácet,chce mně dát k soudu podotykam ze o insolvenci věděl sám mi to poradil.Prosim co mám dělat.
vůbec nic bych mu neplatil , nemá na peníze již vůbec nárok , pokud vám bude vyhrožovat soudem tak bych mu zaslal kopii rozhodnutí o konci oddlužení a více bych to již neřešil.Na peníze nemá již dle zákona nárok , všechny vaše závazky i ty co nebyly přihlášené a vznikly v době před podáním insolvenčího návrhu jsou již nevykonatelné. Pokud se do insolvence nepřihlásil tak je to k jeho tíži.
Děkuji moc za odpověď,v nejbližší době s panem mám schůzku,donesu mu kopii zakončené insolvence a v rejstříku oddlužení jsem odluzena,vse u mne proběhlo bez problémů.Bude mi asi hrozit soudem a kdoví čím ještě,ale děkuji teď vím ze nemůže vlastně nic.Dekuji moc.
no, já nevím, zda vám poradil odbprník přes právo, uvědomte si, že 10 právníků má 10 názorů. Ale snad vám to vyjde
kaci
Ano to jsi uvedomuji,pan věděl že mu nemohu dát celou castku najednou,insolvenci mi poradil on a svou pohledavku přihlásí nechtěl ,nevim z jakeho důvodu,ale mel na to pět let.A ja mu penize po malých částech splácím Každopádně ano je pravda ze pokud pohledavku nepřihlásil a ja jsem oddluzena bude mit problem,ale i presto mam snahu splácet.Kazdopadne u mně vse probehlo v poradku jsem oddluzena obavam se ze pan bude mit zřejmě problem pokud mne da k soudu.Ja mam snahu splacet.
Zahrnula jste do insolvence všechny dluhy včetně té směnky? Splatila jste všechny dluhy nebo jen část?
doplněno 24.09.18 23:24:
Tu směnku jste uvedla mezi dluhy (věděl o ní soud před schválením insolvence)?
kaci
Insolvenci jsem zplatila vsem dluznikum,kteri se prihlasily tento pan se nepřihlásil.nevim z jakého důvodu,ale přihlásit se mohl, neudělal to.Insolvence u mne probehla v poradku jsem odluzena.Mam splacené vsechny pohledávky,pan nechtěl svou pohledávku přihlásit.Nabizela jsem mu to a nechtělAle ja i presto splacim a vlastně bych nemusela
kaci
Splatila jsem vše tak jak my bylo soudem stanoveno,jsem jiz tri roky odluzena. O smence soud nevedel,pan jso to nepřál ani o to nejevil zajem věděl,ze jsem v insolvenci, již jsem to zmiňovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.