Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
muze mi prosim nekdo poradit? Muj znamy vloni zdedil po sve matce dva byty a chatu. Zajimalo by me, jak to bude s dani z nemovitosti? Podle me, ji mel platit uz minuly rok. Nemuzeme se schodnout. Jak to tedy je? Predem dekuji.
Předpokládejme, že v loňském roce ji ještě platila jeho matka v termínu do konce května - pokud nezemřela před splatností. Pokud ne, asi by dlužnou částku vymáhal FÚ na známém. Podle toho, co píšete, asi byl jediný dědic. Jinak zde je odkaz na zákon o dani z nemovitosti: business.center.cz/...
§2 (3) Zákona 265/1992 v platném znění: Právní účinky vkladu vznikají na základě pravomocného rozhodnutí o jeho povolení ke dni, kdy návrh na vklad byl doručen příslušnému orgánu republiky.
Mám s tím i osobní zkušenost byť deset let starou. Notářka zařizující převod podala návrh 22.12. aniž mě informovala, rozhodnutí přšlo koncem března, přiznání jsem podal v květnu a platil jsem daň zvýšenou o o 10% (20,- Kč) . Holt jsem si nepřečetl zákon ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.