Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká hrubší přírodní pasta?Herbadent je aušus

Od: zub odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,existuje nějaká přírodní pořádná hrubší zubní pasta.To znamená bez chemie,syntetiky?Koupil jsem si pastu Herbadent,ale tuto pastu musel vymyslet nějaký osel,vůbec nečistí zuby.Žádné abrazivo,jen aby to byl co nejlevnější klump.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jjirka
hodnocení

7x

Je třeba si uvědomit,že zuby nečistí zubní pasta,ale kartáček.Zubní pasta je komerční výmysl,který byl původně vyroben proto,aby čištění zubů bylo jaksi chutnější,příjemnější,původně s mentolem a potom se do toho začaly přidávat jiné přípravky.Osobně považuji zubní pasty s abrazivem za škodlivé na sklovinu.

hodnocení

4x

A kdo vám řekl, že si máte zuby brousit?
Kupte si kvalitní a co nejměkčí kartáček - nejlépe Curaprox Ultra Soft - a měňte ho 1x za měsíc.
Zubní pasta je spíš pro dobrý pocit, ale zkuste oranžový Elmex. A občas zapojte i mezizubní kartáček.
S touto kombinací jsem 7 let bez kazu nebo jiných problémů.

hodnocení

0x

Jakákoli pasta v kombinaci s jedlou sodou - stačí 1x týdně.

hodnocení

0x
Zajdi si na dentální hygienu a tam se dozvíš, že pasta není vůbec třeba. Jsou to jen vyhozené peníze. Ale jestli máš zuby zašlé, použij hrubý smirgl :)

lidus*
hodnocení

0x

Několik let nepoužívám zubní pastu, jednou týdně použiji jedlou sodu, jinak běžně pouze el. kartáček a vodu. Od té doby nemám zubní kámen a i jinak bez problémů.

liska5
hodnocení

0x

Už jsem ji dlouho neviděla, ale pamatuji si, že dobře čistila nepěnivá zubní pasta Carlotherm. Ty minerální soli v ní po nějaké době pravidelného používání rozpouštěly i zubní kámen. Střídejte kartáčky. Já to dělám tak, že střední večer, jemný ráno ev. během dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]