Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju co nejrychleji vyléčit nachlazení. Aspoň teda předpokládám že je to nachlazení(bolí mě v krku, mám plný nos) (a občas mě trochu bolí ucho). U nás na škole ve třídě všichni smrkají, tal si myslím že to bude z toho, a nebotaky jsme měli v čera tělocvik a byli jsme venku v mokré trávě a moje boty byly úplně mokré a nasáté vodou a pak jsem v nich musela jít domů..tak nevím jestli to je z toho nebo z toho nebo z obojí...ale prosím poraďte...děkuji
Děkuji za všechny návrhy. Docela mi pomohly Akorát mám ještě zánět středního ucha
Zdravím, myslím si, že ses nachladila od někoho jiného. Rychle nelze vyléčit nic Tělo v případějakékoliv nemoci aktivuje imunitní systém (zapne se opravný režim těla) a ten nelze urychlit, ale pouze podpořit. Nedoporučuji Ti brát jakékoliv léky, ani na snižování teploty (pokud není 39 stupňů a více). Zajdi do obchodu, nakup si hromadu čerstvého ovoce a po celý den jez jenom ovoce. Tvé tělo se tak doplní vitamíny, minerály, enzymy (mikrovýživou) a podpoří se imunitní systém. Snaž se minimálně na dva dny úplně vyřadit mléčné produkty (zahleňují) a bílé pečivo, bílý cukr. Také doporučuji vařit si čaj z šalvěje lékařské a heřmánku (možno i smíchat), a pít hodně tekutin ideálně čisté vody 2-3 litry. Pokud je venku pěkné počasí, běž nachvíli na sluníčko (pokud se na to sama cítíš), ale nepoužívej opalovací krém.
Přídodní LÉKY na podporu imunitního systému: Šalvěj lékařská, Heřmánek lékařský, Echinacea purpurea, PROPOLISOVÁ TINKTURA, včelí produkty - (med, pyl, propolis), křen, zázvor, SLUNCE, KTERÉ JE ZADARMO (vitamín D),,
Ono všechno chce svůj čas, asi rýmu moc neurychlíte. Je plno různých léčebných metod, celkem doporučuji čaj z kořene zázvoru /jestlli trpíte na krvácení z nosu, tak ale ne/, pozor, se zázvorem je to tak, že prohřívá zevnitř. Tím se zamezí, že se pak rýma ještě nezmění na kašel. Ale když do zázvoru narvete štávu z citronu, účinky zázvoru se vyruší, totiž citron ochlazuje organizmus, jako ostatně všechny citrujsové plody. Proto zázvor samotý i když s citronem a medem je to pochoutka.
Existuje přísloví, že "léčená rýma (nachlazení) trvá týden, neléčená 7 dní". Ovšem při nachlazení obvykle nebolí v krku. Nachlazení také není nakažlivé, takže pokud to má celá třída, bude to asi něco jiného. Na rychlé vyléčení zapomeňte. Určitě Vám ale neuškodí čaj s citrónem, zalést pod peřinu (sama ) a pořádně se vypotit.
Máte pravdu, domácí slepice se těžko sežene.
Pak je tu ten zázvor, on má výhodu, že prohřívá človeka uvnitř. Ale citron organizmus ochlazuje, tak jako všechny citrusové plody, proto rostou v tropech, aby tělo zchladily. Proto je nejúčinější zázvor samotný.
A ještě jíst česnek a cibuli. Tu si dát na talířku rozkrojenou i na noční stolek. Nohy do teplé koupele. Nejíst a nepít mléčné výrobky a sladkosti. Větrat! Hlavně ve třídě. A neprochladnout. Nesedat na studené zídky. Koupit si čaj proti nachlazení. Jít brzo spát a nezatěžovat se teď sportem.
Ted jste mi připoměla "CIBULOVÉ PONOŽKY". Doporučuje se obúožit chodidla kolečky cibule, vzít staré ponožky, též jsem viděla obrázek, že to bylo připevneno ovinutím izolepou, přes to teplé ponožky. Mít to celou noc a ráno jste fit. Jenom když si v noci potřebujete odskočit, trochu špatně se na té cibuli belháte, musíte opatrně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.