Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy dostanu výměr důchodu

Od: romanapelakova odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

od 17.9.2018 jsem v předčasném důchodu, ale ještě mi nepřišel výměr, ani nevím, kdy budu důchod pobírat. Žádost jsem podávala 6.6.2018.Do kdy je úřad důchodového zabezpečení povinen dát zprávu žadateli? Děkuji Romana Peláková

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Vyřízení a výpočet důchodu nějakou dobu trvá. Pokud vím, jde asi o 3 až 4 měsíce. Požádala jste si při podání žádosti o výplatu zálohy? O důchod se bát nemusíte, bude vyplacen zpětně od data, od kterého jste o něj požádala (od 17. září).

Časté otázky k dů/... (web ČSSZ)

doplněno 21.09.18 17:27:

Známá čekala skoro pět měsíců, asi v půlce jí poslali zálohu. Ale tehdy šlo žádost podávat jenom tři měsíce předem a sešlo se tehdy hodně žádostí.

hodnocení

2x

Dobrý den. Bratranec si šel zažádat asi před 4 týdny a v pondělí mu to přišlo, takže to měl vyřízené asi za měsíc. Ale asi záleží kolik toho mají. Určitě to může trvat i déle.

hodnocení

2x

Rozhodnutí o přiznání nebo změně poskytování nebo výše (1.2.2018) dávky důchodového pojištění je orgán sociálního zabezpečení povinen vydat nejpozději do 90 dnů ode dne zahájení řízení.

Tato lhůta se prodlužuje o dobu, po kterou se např. došetřují rozhodné skutečnosti u zaměstnavatelů, úřadů aj.

portal.gov.cz/...

hahanaj*
hodnocení

0x

Mně to trvalo cca 4 měsíce -pak vše zpětně doplatili

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]