Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde o psychickou poruchu/nemoc/zlozvyk?

Od: don odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nevěděli byste jaký v nadpisu vyznačený problém, a třeba i jiný, se vyznačuje tím, že máte neustálou potřebu něco držet v ruce a mávat s tím? Zkusil jsem to již googlit, ale nenašel jsem nic.

Jinak neznáte nějaký spolehlivý seznam syndromů a poruch psychického rázu? Myslím třeba na Wikipedii.

Toto info nepotřebuju vědět z osobních účelů, ale máme v rodině takovou debatu, no.

Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

7x

Dobrý den, možná máte blízko k potížím viz odkaz. Zdravím!

cs.wikipedia.org/... .

+ .

cs.wikipedia.org/...

doplněno 20.09.18 16:55:

don - nemáte zač. Ona ta hranice mezi zlozvykem a duševní poruchou je asi v tom, jestli Vás to neobtěžuje nebo Vás to obtěžuje už i v normálním fungování. Zkrátka, zlozvyk při nějaké činnosti sám "utnete", ale duševní poruchu už nikoliv (a té činnosti nejste schopen).

don
hodnocení

Děkuji za odpověď, zajímavé.

hodnocení

2x
Obsedantně kompulzivní porucha.
---
Je perfektně viditelná ve filmu
csfd.cz/...
---
Jsou to dva díly.
Zkoukněte je,stojí za čas ;)
don
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Zajímá mě však, zda je ještě nějaká porucha, která se vyznačuje tímto chováním z toho důvodu, že kompulze (na kterou mi dal odkaz váš kolega) je asi jediný příznak, co sedí.

Vždyť říkám = obsedantně kompulzivní porucha.
Má spoustu podob.

Přečtěte si diskuzi na toto téma : www.modrykonik.cz/forum/jsem-jiny-clovek/mate-nekdo-zkusenosti-s-obsedantne-kompulzivni-poruchou/

72mona3*

Lepší je v tomhle seriál Můj přítel Monk. ;)

csfd.cz/...

Jj,souhlas s Monou.
Pan Monk je super zářný příklad *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]