Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevěděli byste jaký v nadpisu vyznačený problém, a třeba i jiný, se vyznačuje tím, že máte neustálou potřebu něco držet v ruce a mávat s tím? Zkusil jsem to již googlit, ale nenašel jsem nic.
Jinak neznáte nějaký spolehlivý seznam syndromů a poruch psychického rázu? Myslím třeba na Wikipedii.
Toto info nepotřebuju vědět z osobních účelů, ale máme v rodině takovou debatu, no.
Děkuji za odpovědi.
Dobrý den, možná máte blízko k potížím viz odkaz. Zdravím!
+ .
don - nemáte zač. Ona ta hranice mezi zlozvykem a duševní poruchou je asi v tom, jestli Vás to neobtěžuje nebo Vás to obtěžuje už i v normálním fungování. Zkrátka, zlozvyk při nějaké činnosti sám "utnete", ale duševní poruchu už nikoliv (a té činnosti nejste schopen).
Děkuji za odpověď.
Zajímá mě však, zda je ještě nějaká porucha, která se vyznačuje tímto chováním z toho důvodu, že kompulze (na kterou mi dal odkaz váš kolega) je asi jediný příznak, co sedí.
Vždyť říkám = obsedantně kompulzivní porucha.
Má spoustu podob.
Přečtěte si diskuzi na toto téma : www.modrykonik.cz/forum/jsem-jiny-clovek/mate-nekdo-zkusenosti-s-obsedantne-kompulzivni-poruchou/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.