Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využít 1.moment nebo Last minute

Od: dovolenkarka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, co myslíte, vyjde finančně levněji koupit dovolenou na 1. moment nebo v last minute? Máme 2 větší děti a uvažujeme vyrazit příští rok letecky k moři - Řecko nebo Malorca.. Dívali jsme se, že některé cestovky už prodávají dovolenou na léto 2019 v akci 1. moment. Vyjde levněji 1.moment nebo last minute? Uvažujeme o druhé polovině června - děti už se tou dobou ve škole neučí, je míň lidí, ceny jsou asi nižší než v hlavní sezoně... Ale nevíme, jestli dovolenou zamluvit už teď nebo radši čekat na last minute.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Tak z logického hlediska je jasné, že last minute bude levnější než first minute. Cestovky se potřebují zbavit zbylých míst, a tak je prodávají pod cenu, aby za ně získali aspoň něco. Na first minute nemají důvod prodávat pod cenou, ale naopak chtějí zisk.
Na druhé straně spoléhat na last minute se také né vždy vyplatí. Nejlepší zájezdy budou rozebrány a na vás můžou zbýt opravdu jen ty méně zajímavé. Krom toho, pokud jich zbyde málo, ani cenově nemusí být zajímavé. A to nepočítám, že vám taky koupení last minute nemusí hodit datumově a můžete taky skončit bez dovolené. U first minute tohle vše odpadá, máte dost časů si to naplánovat. Každému tedy vyhovuje něco jiného.
Ono ne vždy se vyplatí ušetřit peníze...

hodnocení

0x
Dobry den, rozhodne dle meho vyjde vzdy levněji last minute. Cestovky chteji zaplnit volne misto a nabídnou ho mnohem levněji nez kdyz si ho zamluvite rok dopředu.

hodnocení

0x

Naše poslední dovolená byla na Kypru, koupili jsme na 1.moment a myslela jsem, že na cestě z letiště do hotelu mě klepne, když s námi jeli lidi, kteří od té samé cestovky ten samý hotel měli na last za třetinu naší ceny. Už nikdy žádný 1.moment nechci ani vidět*stop*

Pokud ale máte dvě děti, s těma se lásty shání hůř a musíte slevit buď z destinace, nebo hotelu. Ale najde se určitě.

dovolenkarka
hodnocení

To je dobrá připomínka. Při našem "štěstí" bychom to měli taky tak ... Běžně se nám stává, že něco koupíme a další týden je to v akci ... ale to jsou korunové záležitosti. V sumě za dovolenou může jít o dost peněz. Tak asi vyčkáme. Zatím to prohlídneme a vytipujeme třeba oblast.

Děkuji za názory.

hodnocení

0x

Já jezdím zásadně červen nebo září vždy na last minute a týden nebo 14 dní před odletem se vždy něco levného najde a mám takové zušenosti, že když koupím lastku 3 týdny před a ck tvrdí, že už mají jen jeden pokoj nebo nejsou letenky, týden před odletem se vždy něco najde.

iz*
hodnocení

0x

Ke slevám už informace máte, já připojím ještě postřeh z praxe. Dovolenou se vyplatí koupit až v momentě, kdy termín dovolené písemně schválil zaměstnavatel. Pokud by Vám zaměstnavatel později termín dovolené změnil, musel by Vám uhradit náklady, které by Vám tak vznikly (např. stornopoplatky).

fram
hodnocení

0x

Při first minute je nepoměrně větší výběr v destinacích, ubytování. Vlastně sleva platí pro všechno. Dávám přednost klidu a přírodě v malém ubytování. Jsem pro first - pokud máte jasnou představu. Levnější spíš není, Řecko s Fischerem sleva pro dva celkem cca 6 - 7000. Last může být hodně levná, ale také nic moc za to. Plánovaná dovolená je lepší i pro zaměstnavatele.

hodnocení

0x

Nevšiml jsem si, že by solidní cestovky a agentury (tj. německé) nabízely nějaké First minute. Ale i pár týdnů dopředu dají lepší cenu než naše na last.

Já byl letos v Egyptě, na 14 dní za 15000 (tj 600€). Nebyl to úplný last, tak tři týdny dopředu.

Na pláži jsme se bavili s německým párem, který měl lepší pokoj (samozřejmě že ten hotel dbal na kastování turistů podle cestovky) a za těch 600€ to měli na tři týdny., přitom neletěli z nějakého Düsseldorfu nebo Stuttgatu, ale z obyčejného Mnichova. Přitom to kupovali v červnu.

Samozřejmě, kdybych to na konci srpna viděl, tak bych to bral - jenže už jsem to neviděl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]