Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji poradit, co by mohlo pomoci popř. k jakému lékaři zajít.
Trpím nadměrným pocením už od své puberty, pořád se to zhoršovalo, ale teď už mě to moc obtěžuje. Strašně se potím v podpaží, na zadku a hlavně na hlavě, jinak se potím tak nějak celkově po celém těle. Podpaží jsem ještě přežil, ale to pocení hlavy je příšerné. Stačí, abych seděl jen tak doma a z hlavy mi teče pot. Jinak v podpaží se spotím ikdyž je venku - 5 stupňů. Může to být i od nervozity? Nevím proč, ale poslední dobou jsem strašně moc nervózní a vůbec nevím proč a když na to začnu myslet, začnu se příšerně potit. Už fakt nevím co s tím. Koupu se 2x denně, oblečení nosím s sebou čisté, abych se mohl převlékat a už mě to fakt nebaví. Taky se mi dost potí dlaně a nohy.. A to stačí fakt jen sedět doma. Myslím, že to není normální. Neznáte nějaké způsoby, jak ochladit organismus a uklidnit nervy a odbourat se od stresu, nervozity? Popř. jsou na to nějaké léky? Díky.
Tady už tahle otázka byla.
U Vás je to už tak silné, že bych to řešila s lékařem. Sám si můžete trochu pomoci užíváním hořčíku a pitím šalvějového čaje. Ten ale popíjet maximálně měsíc. Potem ztrácíte minerály, což způsobuje únavu. Třeba jen obyčejnou sůl - sodík. Stres Vás taky obírá o cenné látky. Třeba B vitamin a ten zmiňovaný hořčík. Asi to bude chtít změnu životosprávy, jinou stravu.
Zdravím. Dostatečně pít ( neslazenou neperlivou vodu, nebo bylinkové čaje. Pomáhá šalvěj, máta, fenykl). Vyhýbat se kořeněným jídlům, udržovat si ideální váhu, nosit oblečení které dobře saje a je prodyšné – nejlépe bavlněné. To vše může pomoci. Co se týče stresu - je potřeba se uvolnit. Můžete zkusit třeba jogu, meditovat. Ale nejdůležitější je, najít příčinu proč se tolik potíte. Takže se nechte vyšetřit praktickým lékařem, zda je zdravotně vše v pořádku, zda máte dobrý tlak, zda štítná žláza funguje tak jak má. On Vás dle potřeby nasměruje a poradí co dál.
Nadměrné pocení = hidróza. Uvádí se na 20 různých možných příčin. Mrkni na odkaz, možná se v něčem poznáš. Nejlépe navštívit lékaře, zvláště když se hidróza projevuje i v noci. Léčí se převážně bylinkami, lze i antihidrotiky. Můžeš si je vyžádat v lékárně, tam ti poradí. Přehledně je vše popsáno zde:
Náš známý má toto nadměrné pocení dá se říci po celý život, celý je lékařsky prozkoumán a žádnou zdravotní závadu u něho nenašli. Tak se s tím smířil, například si kupuje třička se stříbrem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.