Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám ho donutit k testu otcovství?

Od: monpet odpovědí: 11 změna:

Muj pritel prede mnou mel jednu pritelkyni, ktera uz jedno dite mela a po dvou mesicich vztahu-nevztahu se dozvedel, ze je tehotna. Ani mu to tehdy sama nerekla. Chtela jit na potrat,ale přitel ji premluvil, a zacli zit spolu. Opustil svuj stary zivot a zacal uplne vsechno odznova. Ona ho ale v roce a neco veku holcicky opustila. v te dobe jsme se poznali my dva a ja mu z toho trapeni tak nejak pomahala. Je to dva roky a nase pratelstvi dopadlo tak, ze jsem v 7 mesici a cekame spolu holcicku. Mame se spolu dobre, planujeme svatbu a je vsechno tak jak ma byt. az na byvalou pritelkyni. dela nam ze zivota peklo, par mesicu po tom, co mu utekla,si vymyslela, ze chce stridavou peci, ze se o dite nebude starat sama, samozrejme bez nejake podepsane dohody, tehdy nas to proste nenapadlo, ale stejne po tech vsech zkusenostech, co jsme pak u soudu pobrali, by nam to bylo k nicemu. to bylo jeji holcicce rok a pul. zaridila si to takhle i s otcem sveho druheho ditete a nic ji neprekazelo v jejim novem vztahu. S holcickou jsem zustala doma ja v tech tydnech stridavky, pritel musel do prace, tak jsme se domluvili takhle. Ani poradne nerozumim, proc jsem to tehdy vsechno takhle podstoupila, ale zeny proste rady zachranuji a delaji obcas kvuli tomu nelogicke veci. neumela vubec nic a cele dny jsme se ucily veci, co maji deti znat v tomhle veku.. napriklad nocnik videla v roce a pul poprve.Vytvorili jsme si mezi sebou krasny vztah. do dneska me taky oslovuje mami, pritom ja ji to rozhodne nenaucila. stridavka trvala pres tri mesice, pak to jeji matka proste jen tak zrusila. bezely uz soudy, pritel zazadal o svereni do jeho pece. byly mesice, kdy nam ji pak nedala vubec a my se akorat porad trapili. Porad pise sms, kde urazi me i pritele, docela primitivnim zpusobem. parkrat napsala, at se pritel zbavi rodicovskych prav, ze si jeji dceru osvoji jeji pritel. Pred nejakou dobou se dozvedela, ze jsem tehotna a cekam dite (svoje prvni), tak zacala psat priteli sms, ze to neni jeho a vsemozne me urazet. Za celou dobu me nenapadlo premyslet, ze by jeji dcera nebyla dcera meho pritele, ale po techto sms me to proste asi doslo. Pro me je to taky moc tezke, protoze mam tu holcicku moc rada, ale stoji to vsechno za to, aby se clovek cely zivot trapil? S pritelem jsem o tom mluvila uz vicekrat, ale nechce o tom moc slyset. pry i kdyby to byla pravda, tak tu holcicku nemuze nechat napospas zivotu, ktery vede jeji matka. Vite ja to vsechno chapu, ale sama ted cekam holcicku a nechci, aby v jejim zivote byly takove problemy, ktere byvala pritelkyne pritele porad vytvari. Sama uz to spatne snasim. Nechci aby to moje dite prozivalo taky. nevim co mam delat. jako moznost me napadl test DNA. Na netu jsem se docetla, ze to dneska neni zadny problem. Myslim si, ze kdyby jsme vedeli s urcitosti, ze dcera jeho byvale pritelkyne neni jeho, bylo by vsechno mnohem jednodussi, aspon by jsme se porad tak netrapili, ze nam ji vubec nedava. Kdyby vsechno probihalo aspon trochu normalne bez zbytecnych problemu, tak bych se k tomu stavela rozhodne jako muj pritel, ale pokazde pri nejakych dalsich naschvalech mi to prijde vsechno hur a hur snesitelne. Holcicka zustala v jeji peci, po roce soudu, kde se vubec nic nedelo, jsme ustoupili a domluvili se tehdy, ze to kdyz tak nechame na dobu, kdy bude holcicka starsi. soudy jeste porad nejsou ukoncene a ona vi, ze si s nama muze delat co chce. uz jsme malou 4 mesice nevideli. Pokazde si vymysli nejaky duvod a nezapomene pripsat par nadavek. Ja uz jsem presvedcena, ze ta holcicka neni jeho, jenom nevim jestli to mam vsechno nejak prekousnout a smirit se s temi vsemi problemy a nebo se zacit branit, svuj zivot a zivot sveho ditete.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Monpet, já se Vás nechtěla dotknout když jsem napsala, že je to moc dlouhé povídání. za 1. řešit problém musí chtít přítel.,2 raděj ho do ničeho netlačte ať u toho nejste ta špatná vy.

antynka*
hodnocení

1x

Z toho co píšete mám pocit že vy i váš přítel máte k té holčičce slný vztah a není vám jedno co s ní bude. Takže spíš zapřemýšlejte, co by se stalo, kdyby jste zjistila, že váš přítel není jejím otcem? Dokázali by jste na ní zapomenout a nechat jí svému osudu? Pakliže ne, tak proč do těchto testů jít?

pt®

Milá monpet, ať už je to tak nebo onak, holčička za to nemůže. Jednou je na světě, má Vás ráda, říká Vám i maminko, vy ji jistě máte taky ráda, kdo by neměl takové bezbranné stvoření. Váš přítel /manžel/ je přesvědčený, že je jejím tatínkem a sám připouští, že i kdyby tomu tak nebylo, holčička za to nemůže. *houpy* Nechte věcem volný průběh. Když přijde děvčátko k vám na návštěvu, nebo nafurt, to je jedno, dejte jí lásku, každé děťátko ji potřebuje. A třeba bude nakonec s Vaší holčičkou něco víc jak kamarádka a až vyrostou budou se mít jedna druhou. Jste teď těhotná a víc citlivá. Přeji hodně štěstí a krásné, zdravé a hodné miminko. PT /stařenka/ *srdce*

lidus*
hodnocení

0x

příliž dlouhé, plno nepodstaných informací. Ale test DNA může udělat i bez nařízení soudem.

arimas*

ale no tak .. tak se proste pani potrebovala taky trochu vyzpovidat.. to preci taky pomaha.. jinak co se tyce DNA tak uz pro svuj vlastni pocit bych si ho nechala udelat. na skodu to nebude :) ale nikoho do toho nemuzete nutit . pokud vas partner nechce tak je to jeho volba.

jesse*

Tak se nevyjadřujte když Vás to nezajímá.

monpet
hodnocení

jo mate pravdu. potrebovala jsem se vypovidat, ale hlavni problem je v tom, ze neresim problem jestli jsou testy dostupne nebo podobne, ale resim moralni problem. Muj problem je, jaky mam ke vsemu vlastne zaujmout postoj,

monpet
hodnocení

omlouvam se za hodne "problemu" :)

arimas*

no z toho co pisete to na me pusobi ze vas pritel to nejak moc ani resit nechce? jak se na tohle vsechno diva on? Vam to dobre nedela A ANI SE VAM NEDIVIM . nemam ale jasno v tom zda vas pritel to chce nejak resit? jak byste popsala vztah mezi vama vasim pritelem?

doplněno 22.01.10 13:38:

totiz me jde o to ze pokud je mezi vama vsechno zcela v perfektnim poradku tak by se tyto veci meli resit spolecne .. a pokud jeden z partneru necim trpi a neni s necim spokojeny a pripada si ze je na ten ci onen problem zcela sam tak NECO NENI V PORADKU. pokud mate s X osobou jakykolv problem a chcte jej resit tak PRVNI co bych udelala doma ja je ze bych si s partnerem o tom poradne promluvila a zacali bychom vec resit SPOLECNE! neni mozne abyste VY sama takto trpela kvuli bejvalce vaseho partnera ... myslim si ze on sam pokud si je svym vztahem s vama jisty a chce si ho ochranit tak by tuto zalezitost mel zacit nejak resit a vy mu jiste rada pomuzete. ... proto se ptam jak to mezi vama funguje...:)

monpet
hodnocení

muj pritel se ke vsemu stavi tak, ze to nejak dopadne.. ma vyckavaci povahu a nerad se k necemu stavi radikalne. respektuju to doted, neco na tom totiz je, ja jsem zase pro zmenu vic impulzivni a naucit se jeho pristupu mi dost pomohlo. ale tady v tomto pripade se reseni nejak samo nenabizi a porad se to zhorsuje. ja vim ,ze si je o tom treba promluvit, ale taky vim, ze by pristoupil na to, co ja chci. a v tom je prave ten orech. predtim musim posoudit, jestli by se on pak netrapil vic nez ja se trapim ted.

dekuju za reakci, ale je to asi zbytecne resit touhle formou.. ja uz jen nevim kudy kam..

arimas*

no je to tezke resit s nekym cizim to je jasne protoze mi nezname ani vas ani jeho ani vlatne tu situaci .. je tezke radit kdyz neznate presne co jak proc kdy o kom atd atd.

to jak rikate ze musite posoudit zda by se netrapil vic jak vy ted ,tak to zjistite prave tim ze si o tom spolu popovidate .. co a jak.. on vam rekne svuje pocity a vy zas jemu svoje a pak se dostanete k nejakemu zaveru ktery BUDE spravny tim ze se knemu dopracujete spolecne .. a nikdo nikomu pak nebude nic vycitat :)

doplněno 22.01.10 15:07:

uspech tkvi v KOMUNIKACI mezi vama.. kde je zdrava komunikace tam nikdy nemuze dojit k nejakym nedorozumenim a problemum. domnivat se a predpokladat ze dotycny zareaguje tak ci onak je vam k nicemu .. musite komunikovat a odpoved dostanete raz dva.. hodne stesti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]