Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únava, jak jí přemoct

Od: lana odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, co proti únavě, aby člověk zvládl učení? :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Na hodinu, dvě úplně vysadit, odreagovat se, odpočinout si. Nenacpat se nějakou dobrotou. Dávky kofeinu nebo energetických drinků moc nedoporučuju, je to dvojsečná zbraň.

lana
hodnocení

Prima, děkuji!:)

hodnocení

1x

Vyzkoušejte jogu prstů. Spojíte špičku prsteníčku se špičkou palce, mírně zatlačíte, zbývající prsty jsou natažené. Chvíli to tak držte na obou rukách. Odstraní únavu i depresi z toho, že nestíháte. Podpoří krevní oběh, osvěží vás to.

lana
hodnocení

Děkuji, jdu na to!

robin*
hodnocení

0x

Otevřít okna. Pokud to nepomůže, energiťák :)

lana
hodnocení

Okna dokořan jsou a energeťáky mne kupodivu unavují :):)

myska*
hodnocení

0x

@keplerova rada je super, když už se člověk učí třeba 4 hodiny v kuse. Pak je ta hodina pauzy, kdy dělá úplně něco jinýho, prostě k nezaplacení.

Já ale měla problém s tím, že jsem po 15 minutách čtení učebnice začala usínat. Tak jsem se prostě prošla po bytě - udělat si čaj, na toaletu, pro dobrotu (taky jsem kvůli tomu při učení na státnice přibrala 3 kila)... Ale teď bych to řešila dřepama nebo jiným 3 minutovým cvičením.

lana
hodnocení

Taky vyzkouším. Já se právě učím nahlas, chodím, takže mě už bolí nohy, piju vodu a čaje, okna stále otevřená, ale jsem už totálně vyčerpaná...

hodnocení

0x

Vyspat se. Vše ostatní pomáhá velmi dočasně.

lana
hodnocení

Snažím se, když si lehnu, neusnu, myslím v průběhu dne.

liska5
hodnocení

0x

Víc se napít / vody/, dodat si hořčík a B vitamin. Jíst, v čem je železo a C vitamin. Jít se občas projít na vzduch a spánek. Během učení se protáhnout, opláchnout si obličej vlažnou vodou. Dobrý je čaj s guaranou.

lana
19.09.18 19:31
hodnocení

Díky moc!

jezevec*
hodnocení

0x

1. POKUD TI JDE O ZDRAVÍ : Dvojité presso, výluh z cesmíny paraguayské (tereré, dá se běžně koupit jako "yerba maté" v prodejnách bylinek), guarana - všechno pomůže, ale na chvilku

2. POKUD TI JDE MÉNĚ O ZDRAVÍ : naráz 3x RedBull (v Sapě koupíš i RedBull Kratingdaeng s fakt brutálním obsahem kofeinu), tablety Acilkofein - pomůže dost

3. POKUD TI NEJDE O ZDRAVÍ : lajnička - nedoporučuji velmi důrazně, pomůže brutálně, ale stáhne tě do pekel horoucích

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]