Nejste přihlášen/a.
Na opravu hrubek a chyb v textu? Moc by mi to pomohla. Začala jsem pracovat v zaměstnání, kde je potřeba i administrativa a i když se snažím psát texty přes word a čtu si to po sobě i několikrát. Stejně mi sem tam nějaká ta chyba nebo hrubka ujede a vedoucí mi to nezapomene sdělit. Pamatuji si, že na zákl. škole řikala učitelka rodičům, že má podezření na nějaký typ dizlexie ale ti to nijak neřešili.
I když se snažím, a mám v mobilu stažený program nauč se pravopis a podobně, podléhám panice z toho že se mi všichni smějí a chci utéct. Pomohl by mi nějaký program, oc by za mě techty opravoval. Word není na 100%. Děkuji za rady
Jak píše hoststary, většina textových editorů má v nastavení možnost kontroly pravopisu. Ale hrubky, i/y a pod. to opravdu neopraví, resp. neupozorní to na ně. Upozorní to jenom na slova, která neexistují v jeho slovníku. To jsou všechno znalosti, které by člověk měl mít, pokud úspěšně absolvuje základní školu. Žádný soudný nadřízený asi podobnou neznalost dlouho trpět nebude.
píšete: " a i když se snažím psát texty přes word.."
Ve Wordu je mnoho různých nástrojů na všechno možné. Podívejte se na horní lištu a klikejte na Nástroje - Možnosti - Pravopis a tam se podívejte, jestli máte zaškrtnuté políčko Automatická kontrola pravopisu, pokud ne, zkuste ho zaškrtnout. Ale není to všemocné, upozorní to jenom na špatně napsaná slova a na gramatické chyby například páni nebo pány to neopraví, to musí pisatel podle toho, ve kterém pádu to má být. Atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.