Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po té co jsem uprosil svého zaměstnavatele jsem dostal smlouvu z UP jsem byl vyrazen a papir o vyrazeni sem si nemel moznost prevzit chtel bych se zeptat co vše musím udělat je to poprve co toto resim a z te pojistovny a socialky sem zmateny jestli tam mam nekam jit se smlouvou ... dekuju za kazdou radu
Měl byste si na ÚP vyzvednout potvrzení o ukončení evidence a zajít s ním na zdravotní pojišťovnu oznámit, že za Vás přestává zdravotní pojištění hradit stát. Sociální pojištění za Vás v době evidence nikdo nehradil, to je povinné pouze pro OSVČ a zaměstnance.
Ale vzhledem k tomu, že Vás zaměstnavatel musí do 8 kalendářních dnů přihlásit (sociální i zdravotní pojištění za Vás bude odvádět on) u OSSZ a zdravotní pojišťovny, bych poradila si jen po 8 dnech osobně (pracovní smlouvu vezměte s sebou) ověřit, jestli Vás opravdu přihlásil.
Potvrzení o evidenci na ÚP uchovejte, doba, po niž jste měl nárok na podporu a část doby bez podpory se započítávají do doby důchodového pojištění. Nic jiného řešit nemusíte.
__
OT: Nevím, jak si vysvětlit »Den poté, co jsem uprosil svého zaměstnavatele«. Jestli jste pro něj v době evidence na ÚP pracoval bez smlouvy (na černo), mohou s tím ještě být problémy (pokud se na to přijde).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.