Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přitel @exekuce

Od: jaruska233 odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer, Zjistila sem u přítele se kterým žiji pár měsiců, jelikož mi v některých věcech lhal, tak mě napadlo se podivat do registru dlužníku za poplatek a jsem v šoku je na něho uvaleno 14exekucí.Vubec nevim zda mu to říct...Co by jste dělali vy?To plánoval svadbu, dítě.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

margot*
hodnocení

10x
Pryč od něj.
Pokud vám lhal...bude pokračovat.
Důvěra je velmi důležitá a tu vy v něj mít nemůžete.

hodnocení

6x

Vemte nohy na ramena a prchejte, tady není co řešit !

iz*
hodnocení

3x

To není přítel ani partner → přátelé si nelžou.

Zadlužený člověk se 14 exekucemi plánující svatbu a založení rodiny na mne působí dojmem, že hledá někoho, kdo mu pomůže se splácením.

Člověk, kterému by na Vás záleželo, by před Vámi nezatajoval své problémy ani exekuce. Pravděpodobně by ani svatbu neplánoval před splacením dluhů. Snažil by se Vás před exekucemi a problémy ochránit → nesestěhoval by se s Vámi, aby svými exekucemi neohrozil Váš majetek.

hodnocení

2x

Dobrý den. Pokud k Vám není upřímný a lže Vám, tak radím jděte od něho co nejdál. Co s takovým partnerem kterému nemůžete důvěřovat a ještě můžete na jeho dluhy doplatit? Člověk se může dostat do potíží, ale pokud si hledá partnera, měl by mu o nich říci. Aby partner věděl do jakého vztahu jde hned od začátku. Bič a pryč! A řekněte mu to klidně narovinu, že jste si ho prověřila. Je vidět, že jste k tomu měla důvod..

jaruska233
hodnocení

bylo mi to blby, uz sem přemyslela dlouho, že se mrknu do registru dluzniku.Pracovitý, hodny na mě je, penize mi dává.Jsem z toho v šoku.

margot*
Můžu se zeptat,co vás přimělo k pochybnostem?Že váš vůbec napadlo,že by mohl mít tento problem?
Tuším,že jste se tu ptala -kde a jak to zjistit
..
jaruska233
hodnocení

Ano ptala sem se zde..neco se mi nezdalo s penezmi.Tak me to napadlo to zjistit.a kapla sem nato.Nejsem nejmladší už.

hodnocení

1x

Odpověď na otázku - nepřemýšlejte o tom, jestli mu to řeknete oklikou nebo naplno. Řeknete, vypakujete, sbohem.

Ale víc mě zaujala jiná věc. Píšete, že s přítelem hovoříte o společném dítěti. Ale také píšete, že nejste nejmladší a že už jste se zde na možnou přítelovu exekuci ptala. Proto si Vás intuitivně spojuji s tazatelkou @jitule, která u svého dotazu uvedla věk 48 let. Proboha! Kdo rozumný by chtěl v tomto věku vědomě otěhotnět, rodit a pak vychovávat dítě?

tosenezda

Tak to je opravdu divné - 48 let - plánování rodiny, ale píše jak mladá holka.

fialka2
hodnocení

1x

Nevím, na co čekáte. Je to krátká známost, pokud bydlí u Vás - vystěhovat, zrušit pobyt apod. Zamotáte se do zbytečných problémů. Může se stát, že má člověk 1 exekuci, firmy neplatí atd. Ale ten Váš přítel je expert a už i plánovanání svatby a budoucnosti zavání divně. Nebo jste tak moc potřebná, že se musíte držet i nespolehlivého a prolhaného muže?

Někde je zmínka o 48 letech. Týká-li se Vás, tak jste neskutečně naivní .

penizky
hodnocení

0x

Má 14 exekucí a přesto Vám dává peníze? A to jste se sestěhovali, tedy se znáte nějaký čas. A přesto s financemi zádrhel nebyl?

Nyní bydlíte spolu 3 měsíce a žádná pošta, obsílka, dopisy s pruhem?

Žádná komunikace mezi Vámi, pouze o svatbě a dítěti a od Vás hned náhled do registru?

Buďto je váš přítel velice dobrý zametač stop, nebo Vy jste ho vůbec nepoznala, nebo nechtěla vidět.

Pokud jste již starší, tak byste se neměla tady vůbec ptát a hned byste měla balit svých pět švestek a jít od něj. Nemá to pro rodinu, kterou plánujete, žádnou perspektivu.

Co by Vám na to řekli doma rodiče, kdybyste se poradila nejdříve s nimi, což by bylo nejlogičtější. Ale asi víte. Jenom potřebujete od nás požehnání.

Tak se toho nebojte a běžte od něj. Takový člověk si bude půjčovat stále, nesplácet a zatajovat.

figurek*
hodnocení

0x

Řekněte mu všechno rovnou a natvrdo. To že vám dává peníze znamená pouze a jedině, že zatím má odkud brát. Ale to časem přejde.

A horší věc. Pozor, ať do exekuce nespadnete spolu s ním.

Možná ještě netušíte, že po svatbě by se exekutorům pravděpodobně podařilo propojit jeho dluhy s vaším majetkem a s vaší výplatou. Takže jestli máte nějaké našetřené peníze, protože se nechcete vdávat chudá a jestli vyděláváte dost, aby vám bylo co obstavit, držte se od vašeho miláčka co nejdál.

jaruska233
hodnocení

Já to právě vím proto do svadby nejdu...A hlášený u mě není ani ex byvaly přítel nebyl...nejsem hloupá.Dítě jsem myslela adoptované, ne abych si dělala v 48letech dítě..Mám už dospělé dvé děti, ale chtěla jsem z dětského domova někomu pomoci většímu dítěti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]