Nejste přihlášen/a.
Každou minutu mám potřebu se napít protože mě něco v puse tlačí a mám extrémní sucho. Prý můžu mít cukrovku ale nemyslím si to a pokud jí mám čím byla způsobena? Může to být tím že málo jím nebo mám špatný jídelníček?. Jsem ve velmi mladém věku a nevím jestli věk taky něco ovlivňuje tak to řeknu. A co se týče postavy tak mám 170cm a 47kg
Cukrovku nezpůsobuje nadměrná konzumace sladkého, ale obezita a obecně špatná životospráva.
A můžete ji dostat, i když ji nikdo z předků neměl.
Nevím, co je u tebe "velmi mladý věk", ale když já byl v náctiletém věku a měl nějaký problém, šel jsem ho nejprve konzultovat s rodiči. Ti se mnou pak podnikli další kroky - odvezli mě k lékaři nebo odtáhli do školy, když mi na nevolnost neskočili. To už dnes děti s rodiči nedokáží mluvit a raději využijí služeb online poradny? Prober to nejdřív s nimi a pak společně mazejte ke tvému doktorovi. Bože!
Je fakt, že slinivka ovlivňuje stav veškerých sliznic v těle. Jestli máš cukrovku, to řeknou jenom odběry krve a moči . Takže zajdi k lékaři. Přečti si něco o zdravé stravě a pokus se změnit jídelníček, aby v něm bylo dost různé zeleniny, bílého masa, vajec, ryb, luštěnin, ořechů, ovoce a celozrnného pečiva.
Nedostatek slin může být choroba sama o sobě. Cukrovka je až na 3-tím místě, forma "žíznivka". Před ní je kouření a stres. První doporučení je hodně pít, což děláte. Také pomůže cucání bombónů
nebo něčeho, možná i žvýkačka.
Podle BMI máte kousek pod váhu, takže nutričně bohatá strava a cvičení či pohyb. bezhladoveni.cz/...
Cukrovka vzniká špatnou funkcí slinivky břišní, když k tomu má člověk dispolzice, možná to strava ani tak moc neovlivní. Zde nejsme lékaři. Ale dle mého selského rozumu tvoje váha je kdosti nízká, ale jestli jsi výšku nabral v poslední době rychle, tak se to za nějaký čas srová. A sportuješ trochu, že jsi taková vyžle, promiň, nemyslím to zle. A kolik že je ti roků?
Tak jsem to dal, neměl jsem cukrovku ale fázi "před-cukrovky" je to způsobené špatnou dietou a nějakým dalším faktorem. Pro mě to bylo tím že jsem konzumoval až moc potravin s vysokým obsahem bílkovin a nedostatek spánku. Na bílkoviny tělo vyžaduje inzulín a když nemáte dostatek spánku není kde brát inzulín takže začít hodně chrupkat v posteli a změnit jídelníček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.