Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Atb Ospen - za jak dlouho zabere?

Od: ahoj* odpovědí: 3 změna:
Dobry den,
Beru anribiotika Ospen na anginu po 6h a ted jebto 24h od prvni pilulky. Krk boli snad i vic bez predtim a nejsem schopna polknout ani svoje sliny.. Za jak dlouho vam Ospen zabral?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jednou mi Ospen zabral do 12 hodin a jednou vůbec, jelikož to nebyla bakteriální angína.

Na bolest při angíně je výborný Priessnitzův zábal, zvlhčí oblast a polykání je pak trošku snesitelnější. Samozřejmě i napomáhá léčbě. Dejte si studený mokrý šátek kolem krku, na to igelitový sáček a na to pořádný tlustý šátek, aby se to uvnitř zapařilo (mokrý šátek nesmí koukat ven!). Nechte to 20 minut a dejte znovu 4x denně, nebo klidně i častěji.

Edit: těch 12 hodin bylo možné přehnané, možná to bylo 18... v sobotu dopoledne jsem byla na pohotovosti a v neděli po probuzení mi bylo líp...

Ještě doplním, že počkejte určitě minimálně 48 hodin... já byla po třech dnech, kdy mi Ospen nezabíral, u doktorky, ta prohlásila, že krk vypadá lepší, že mám vyčkat. Takže tomu prostě ten čas musíte dát. Udělejte si ten zábal, fakt je to s ním lepší. A heřmánkový čaj a výplachy třeba Florsalminem. Ještě můžete jako podpůrnou léčbu zkusit Pantenol a Halset.

pb®
hodnocení

0x

Znepokojujte se po tom, co antibiotika nezaberou po třech dnech. Pokud je to jeden den, máte ještě dva dny času. Na bolest zaberou analgetika, takže si klidně dejte třeba Ibalgin nebo co běžně používáte na bolest, než antibiotika zaberou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]