Nejste přihlášen/a.
Co vím celkem jistě je to, že se ti navrženým způsobem barvocit určitě nezlepší. Barvocit lze vylepšit optickými filtry, ale to ti musí poradit tvůj očař, popř. odborný optik.
@sobul: Čočky ti barvocit nezlepší. Jak už jsem psal, existují na to filtry, ne čočky!
No nevím, podle mě jsou tyto věci dané a tréning na to nemá vliv.
Jinak jsem našla zajímavý test (trochu jiný než ten klasický s číslicemi).
V testu mi vyšlo, že špatně rozeznávám zelenou. Správně mám 3 z 15. Docela málo. Ale když si najdu v googlu ty Ishihara testy, tak poznám dost obrázků. Ale nesmí v nich být zakombinovaná ta zelená. Myslíte, že kdyby mi dal očař čočky, že bych lépe viděl?
Dobrý den, sisce mi dotaz přijde jako reklama na ony testy, častěji už se tam to slovo už opravdu nevešlo, ale k věci. Nenechte se odradit. Jsem si jistý, že tréningem dojde určitě k nějakému zlepšení. Nějaký nepatrný rozdíl mezi těmi barvamy přece musí být, vždyť je to jiná vlnová délka.
Ty testy se dají normálně najít na internetu; není to nic speciálního. Navíc je určitě každý někdy absolvoval v rámci preventivní prohlídky.
Vernone, asi jsi chyběl, když se to probíralo: "Vnímání barev je možné díky fyzikální vlastnosti světla, jež se nazývá vlnová délka. Světlo obvykle nevyzařuje rovnoměrně na všech vlnových délkách a oko, které tyto vlnové délky umí rozpoznat, pak vnímá světlo jako barevné (v opačném případě se jedná o světlo bílé). Barevnost předmětů je dána jejich odrazivostí, tedy vlastností, jež určuje, které vlnové délky předmět pohlcuje a které naopak odráží."Zdroj: wikisofia.cz/...
@rqts: On není problém s barvami a vlnovými délkami, ale s buňkami v oku, které vidí barvy. Jsou tři druhy, které vidí zelenou, červenou a modrou. Pokud je nějaká porouchaná nebo je těch konkrétních buněk míň, tak člověk barvy vidí špatně nebo je dokonce nevidí vůbec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.