Nejste přihlášen/a.
Zprostředkovatelka ÚP.je bývalá manželka mého otčíma a moje bývalá pěstounka. Je na mne podjatá. Můj otčím s ní je již 2 roky rozvedený a ona se vyžívá na mne. Mne si oba vzali od malička do pěstounské péče. Nyní má můj otčím novou ženu se kterou dobře vycházíme oba. Ona nás nemůže ani vystát, když nás vidí všechny pohromadě. Nyní je moje zprostředkovatelka. Vystudoval jsem VŠE-obor zahraniční marketing a jsem v evidenci ÚP 3.měs. Dává mi naschvál nejpodřadnější nabídky z doporučenkami.Chce mne zesměšnit a donutit k práci-uklid chodníků, aby se mi mohla posmívat. Jak se mám bránit proti ní, aby mne nemohla takto nedůstojně ponižovat? Vím, že tato činnost věřejné práce byla v roce 2012 zrušená Ústavním soudem, že je ponižující pro vzdělané uchazeče o zaměstnání a nyní by měla být snad dobrovolná pro nevyučené uchazeče.
Jak se máte bránit?
Inu mladý muži..nespoléhejte se na ÚP a najděte si odpovídající práci sám. V dnešní době o práci opravdu nouze není..A pokud ve svém oboru nemůžete práci najít, tak tento obor asi nikdo nepotřebuje (nebo v tom je ještě "něco" jiného) a musíte si najít práci jinou. Ne každému s VŠE bude nabídnuto místo generálního ředitele..
Zprostředkovatelka ÚP "na Vás není podjatá", protože takový obrat čeština nepoužívá. A uprostřed věty se nepíše tečka. Jestli jste o podjatosti zprostředkovatelky přesvědčen, měl byste se obrátit s písemnou stížností (lze i e-mailem) na jejího nadřízeného.
Zprostředkovatelka Vás nechce zesměšnit, zešměšňujete se sám. Minimálně zde. Jestli podjatost vidíte v tom, jaké práce Vám zprotředkovatelka nabízí, měl byste se podívat na web ÚP → ona Vám totiž nemůže nabídnout nic jiného, než co jí zadají zaměstnavatelé.
Kdybyste si byl před schůzkou se zprostředkovatelkou prošel nabídky, vybral si tam práci, o kterou byste měl zájem, a den předem zprostředkovatelku požádal e-mailem o doporučenky na konkrétní místa, zprostředkovatelka by Vám podle mých zkušeností vyhověla. Navíc by ocenila Váš aktivní přístup.
Absolvent VŠE oboru zahraniční marketing neumí česky? A neví, že pořadná ani ponižující není žádná práce? Jestli chcete získat práci odpovídající Vašemu vzdělání, měl byste své vzdělání i sám sebe patřičně prezentovat. Bezchybným psaním (to se ve vedoucích funkcích považuje za samozřejmost) a korektním přístupem k jakékoliv práci → nad podřízené byste se nesměl a neměl povyšovat.
Za první, hledejte si práci sám - žádná úřednice Vám místo nezajistí.To je naivní představa !
Za druhé, požádejte ředitele Vaší pobočky ÚP o přeřazení k jiné úřednici. A narovinu bych vysvětlila důvody a vazbu rodiny. Ta pěstounka je asi plná zášti a hněvu. S tím nic nenaděláte.
Hlavně se musíte snažit sám a vyvinout nějakou jinou aktivitu než docházet na ÚP.
Tak uznávám, že ten obor není asi TOP na žebříčku nejžádanějších profesí, ale při dnešní poptávce po komkoliv, kdo je ochoten dělat si nějak neumím představit situaci, proč hledat zaměstnání přes ÚP. Stačí projít inzeráty a máte místo hned. Třeba to nebude přesně ten Váš obor, ale určitě lepší, něž zametat chodníky, ne?
Vaše práva a povinnosti ohledně registrace na ÚP jistě znáte - přesto si dovolím upozornit na
Uchazeč o zaměstnání má právo
na zprostředkování zaměstnání, tj. na vyhledávání vhodného zaměstnání, poradenství a poskytování informací o pracovních příležitostech
Vhodným zaměstnáním je zaměstnání
d) které odpovídá zdravotní způsobilosti fyzické osoby a pokud možno jeho kvalifikaci, schopnostem, dosavadní délce doby zaměstnání, možnosti ubytování a dopravní dosažitelnosti zaměstnání.
Potíže se zprostředkovatelkou řešte s jejím nadřízeným - ale nejlépe se jich zbavíte, pokud si zaměstnání najdete sám. Za současné situace na trhu by to neměl být problém.
A mimochodem - s vaším vzděláním byste měl vědět, že věta "Je na mne podjatá."není správně.
po třech měsících na to podle mě právo nemá. V případě delší doby registrace na ÚP už ovšem je možno nabízet zaměstnání i o několik tříd nižší než vaše vzdělání.
Nu a co se dá dělat? Podejte stížnost s vašim oddůvodněním nadřízené vaší zprostředkovatelky, tedy vedoucímu pobočky ÚP a požádejte o jinou zprostředkovatelku.
Ano, máte VŠ, ale teď zde napište v čem jste dobrý, co umíte perfektně, jakou máte během studia praxi atd. Ještě připište odkud jste a i my zjistíme, že práce je v okolí dostatek.
Pokud nic neumíte, máte jen diplom, tak zaměstnavateli líbejte ruce, když vás vezme na pozici středoškoláka. Pro mladého VŠ je ostuda být 3 měsíce na pracáku, asi vám nedělat vyhovuje.
Když vám nabízená práce nevoní, tak se běžte živit jako OSVČ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.