Nejste přihlášen/a.
Před 2 lety jsem tu fňukala, že se nedokážu vyrovnat s rozvodem. Před pár měsíci jsem tu vedla debatu, že mám pocit, že už mi jsou muži fuk a já zůstanu singl. Tehdy mi tu nějaká dobrá duše napsala, že láska je jako nemoc, protože nikdy nevíš kdy tě potká.
Mě bohužel potkala na úplně nevhodném místě a to na dovolené v Tunisku. Nejednalo se o turistu, ale o zaměstnance hotelu. Vím, že teď hodně lidí namítne, že takových žen jako já je tam spousta, ale cítím, že toto je něco jiného. Nejsem už mladá naivní husa a leccos mám za sebou a proto vím, že je toto něco víc. Za týden jsme si toho řekli víc než s jiným mužem - čechem - za pár měsíců. On už taky není nejmladší a má toho dost za sebou. Proto si i říkám proč bych mu padla do oka zrovna já, když okolo něj denodenně běhá hromada mladých holek a on by si jen mohl vybírat. Je rok rozvedený, měl manželku Rumunku a žili v Tunisku a ona se po pár letech rozhodla vrátit do své země zpět i s dítětem, které s předchozím manželem měla. Za ten rok prý nepotkal nikoho s kým by měl chuť být.
Ale teď k problému. Vždycky jsem si myslela, že Tunisané jsou žebráci, ale po tom co mi řekl jaký má plat jsem byla naprosto šokována a konsternována. Za 300 hodin měsíčně bere 200 dolarů. Říkal, že je to tam s platem čím dál horší a práce moc není proto je rád i za toto. Žije v domě se svou vdanou sestrou, ženatým bratrem a starou matkou, kterou všichni tři finančně podporují. I přesto, že asi moc dobře nebydlí mě již třetí den zval na návštěvu, protože o mne vykládal své matce a ta mě chtěla poznat. Řekla jsem mu, že se to nehodí a on to dá se říci pochopil.
Bavili jsme se o budoucnosti a já mám pocit, že jsme nyní zoufalí oba. Vysvětlila jsem mu, že já bych do Tuniska nešla natrvalo, protože je mi skoro padesát a co bych tam asi tak dělala. Můžu tam jezdit, ale vzhledem k práci to není tak lehké. No a on nemá ani na letenku. Pro mne by nebyl problém ji zaplatit, protože už jsem koukala na ceny a není to tak šílené jak jsem čekala, ale na to on je zas příliš hrdý, abych mu ji zaplatila / i když vím, že bych jej časem ukecala / . Další varianta by byl život tady, ale co by tu dělal on? Sice umí anglicky a živí se jako ochranka, bodyguard a kdysi i plavčík, ale myslím si, že než by se vyřídilo nějaké pracovní povolení, tak by se tu unudil a uzoufal z toho, že se musím starat já o něj a ne on o mě.
Nevím jak dál. Nechat to všechno odplavat nebo mít přítele na dálku se kterým bychom se cca 4 x ročně viděli nebo zkusit zavolat na nějakej úřad co udělat proto, aby zde mohl být.
Jak byste jednali vy? Děkuji za každou radu.
Díky všem za odpovědi i když ani jedna nebyla optimistická .
Já bych to nechala plavat a nekomplikovala bych si život. Máte pěkné vzpomínky na dovolenou, ale to je tak všechno. Je to samozřejmě na Vás jak se svým životem dál naložíte.
"Dobře si Vás připravil". Teď už si jen počká, až ho začnete "ukecávat" a připraví Vás o peníze. (Tito cizinci záměrně cílí na ženy ve středním a vyšším věku → jsou pro ně snazší kořist.)
Tak toto vím hned z první ruky. Moje kolegyně takto nalítla "američanovi" a stálo ji to "jen" 90 tisíc. Bylo to i v televizi .
On po mě nechtěl a zatím i nechce ani korunu. Stejně bych mu nic nedala natolik rozumná jsem.
Je to celé jen o pocitech, protože i když si to asi hodně lidí bude myslet, tak do postele jsem mu nevlezla.
Mísí se ve mě pocit lítosti nad jeho životem i když on to bere asi normálně jak žije, tak to že jsem si s ním rozuměla. Někdy jste s někým několik let a necítite to co s někým po pár dnech.
Asi jsem holt blbá .
Někde tady píšete, že jste rozumné...Hmm, kdyby jste opravdu byla, tak se tady na nic neptáte. Nemá Vás na nic jiného, než na vytáhnutí peněz. Škoda, že ta letenka je docela drahá. Jinak bych Vám poradila si tam nečekeně zaletět a vidět Vašeho přítele tokat zase s jinou turistkou. To by Vás snad vyléčilo.
No, vidím to jako čistý kalkul z jeho strany. Tyhle typy to mají dobře promyšlené, vyhlédnou si osamělou ženskou, zahrají na city...pokud to zkusí u každého turnusu, však ona se nějaká chytí, že?
Jinak to tu už napsali někteří přede mnou, nechte to plavat a sundejte si růžové brýle, žádný cit ani "souznění" za tím nevidím.
No tak rozhodně se na to vykašlat. Jemu jde jen a jen o to, aby se dostal do jiné země. Jak víte, že tam nějaká Rumunka opravdu bydlela? To Vám vyprávěl on, že? Moc bych se divila, že by se Rumunka přestěhovala do Tuniska, i když v Rumunsku to také není žádný med, ale to by vlezla z bláta do louže a tak hloupá určitě nebyla. A co by tam s ní asi dělal a ještě s dítětem, když pomalu neuživí ani sám sebe. Musíte také nad všemi informacemi trochu přemýšlet. Už to jeho celoživotní zaměstnání. Začínal jako plavčík . To byl mladší a pohlednější a měl víc příležitostí k tomu, aby oblbnul nějakou naivní turistku. Ale jak je vidět, tak se mu to nepovedlo. A před dvaceti lety to měl opravdu mnohem lehčí, protože turistky třeba zrovna z naší země byly tenkrát hodně hloupoučké. Sama znám takové nešťastnice, co pak tady vyprávěli naprosto identický příběh, jako jste tady napsala Vy. Jenom ona ho zaujala, ona jediná mezi všemi
. Ptáte se, proč by si on nevybral mezi hezčími a mladšími děvčaty. No to je přece jasné, dneska by ho každá poslala někam. Nemá šanci. Tak se zaměřil na starší ročníky. A maminka Vás chtěla vidět
. Ani trochu se nedivím, chtěla odhadnout, jestli by z Vás něco nevypadlo ještě předtím, než zvednete "kotvy". Uvědomte si, že pro ně jste Vy, něco jako Američanka pro Čechy v dobách komunismu. V té době byl také každý západní němec který k nám zavítal velmi zajímavá kořist o kterou se dívky "praly". A přitom to byl u nich doma třeba obyčejný dělník, s poměrně nízkým platem. Ale tady to byl pořád boháč.
Píšete, že on Vám nic o letence neříkal, ale dokázal Vás teda zblbnout hodně, když Vy sama dokonce uvažujete o tom, že mu koupíte letenku a vezmete si k sobě domů a ještě ho budete živit. A že jemu by byla hnaba, že Vás neživí on? Kristepane, paní, neblázněte. A ještě si ho vezměte za manžela a on získá občanství a pak tu máte v cuku letu, celou rodinu. A to budete koukat, jak si rychle seženou peníze na letenky. A nebudete se stačit divit, jak jim bude jedno, že je nakonec budete muset vydržovat všechny. A když ne, tak Vám dá milovaný manžílek ještě do "čumesu" a jeho maminka Vás u toho bude přidržovat, abyste nekopala...
To si tady najděte raději nějakého romského chlapa, s tím to snad bude o trochu lepší a budete se ho moci zbavit.
Když vidím po Praze ty ušmudlané žebračky v dlouhých sukních, obalené v šátcích, se spícími dětmi, tak mi nějak právě připomínají občanky z Rumunska.
A nějak by mě vadilo i z hygienických důvodů, kdoví s jak čistotnou měl ,,nový objev,, poměr.
K němu domů zajděte o dovolené třeba příště, přece jenom je dobré poznati jeho přízeň, abyste byla vyléčená.
Ale opatrnost je na místě. Hlavně nedávat peníze a nevdávat se. Kulturní rozdíly zde budou stále. Mzda nemusí odpovídat skutečnosti, napovídat Vám mohl cokoliv. Ověřit si to nijak nemůžete.
Potlačte ,,spasitelský komplex,, páchat dobro, nerealizujte se jako zachránce /zvláště v těchto cizích zemích/.
Vážená paní, netuším, zda jste ve svých letech tak naivní nebo pardon hloupá. Tolik roků se přetřásají příběhy
trapných dovolenkových lásek.Možná žijete někde v bludném kruhu. Tohleto je už jako se šmejdy. Pořád dokola a vždy někdo naletí.
Všeobecně je známo, jak ti hoteloví zaměstnanci a vůbec muslimové umí okecávat, hrát na city, nekonečně bájit a lhát atd. na turistky. V realitě je pak jinak. Nevím, zda tak rychle a nutně potřebujete muže, že musíte brát vše co se Vám nabídne.
Měla by jste zůstat nohama na zemi a sundat růžové brýle. Nechat si vzpomínky na zážitek z dovolené a finito.
Doporučuji přečíst si knihu od Ivy Pekárkové Sloni v soumraku. Je to vhled do "lásky" turistky a plážového gigola, kdy každý z nich očekává od vztahu něco úplně jiného. Navíc napsáno velmi čtivě.
Tunisan by sem asi natrvalo nešel a to kvůli věku,své rodine,staré matce,lepší by bylo pro vás jezdit tam nadále na dovolenou a tam se s ním setkat a zase sama odjet. Pro vás osobně to může být hezká dovolená. Říkáte,že je příliš hrdý,aby jste mu něco financovala,být ale vámi byla bych v tomto směru hodně obezřetná. Co když si vás tak trochu zastíněně na něco připravuje. Ale znáte ho vy,je to jenom takové uvažování,přemýšlení.
Internet je plný příběhů o tom, kterak to zamestnanci hotelů v tunisu zkoušejí na turistky s cílem dostat se do Schengenu. Jestli jste zázračně šťastný případ a vyhrála jste v tombole, tak to vám nikdo s jistotou nepoví (jenom tuší). Pokud toho člověka milujete a současně jej chcete prověřit. Postavte Váš vztah na pobytu v Tunisu a na jeho nevydržování. Když budete trpělivá, pohlédnete pravdě do tváře ať už bude jakákoli. Jenom důležitou poznámku závěrem. Pravděpodobnost, že bude smět letět za Vámi do ČR, tedy že získá třeba jen krátkodobé vízum (bez manželství s Vámi) není moc vysoká.
Tak dnes je možné s cestováním vše. Já ovšem nechápu, že paní v letech je bez rozumu. Věří něčemu, co jí zázrak z Tunisu nakecá a málem by pálila mosty. V dnešní době skoro neuvěřitelné myšlení zralého člověka.
to jako vazne v dnesni dobe? takovych " neco jineho " je plny internet , neco podobneho uz sem cetl x krat, je to chudak ktery tam dela skoro zadarmo, bydli ruzne po rodine nebo prespava po tajnu v hotelu, videl te dvakrat ale uz o tobe vi cela rodina a jsou nadseni, nikdy by si od tebe nevzal letenku - casem uz zmeni nazor, necha se presvedcit , je mu s tebou super a o nic mu nejde , jen o to si uzit a nechat se zivit
bratranek si taky vzal takovou ale mladsi, dovolenka v Tunisu, chudacek zebracek v hotelu, plno sladkych kecu jak mu o nic nejde, zbouchnul ji, ted vychovava jeho 6 lete decko, ani korunu od neho v zivote nevidela, akorat ze narozdil od tebe ona je tupa jak sada reznickych nozu
OTEVRI OCI
Tunisan (fešáci to jsou, kam se hrabou na naše, o tom žádná) se lehce dostane do Evropy tak, že se ožení s Evropankou. Příběhy jako přes kopírák: "Nedá se jim věřit, já jsem s jedním Tunisanem udžovala vztah rok dokonce jsme měli před svatbou, a když jsem tam měla jet koncem srpna, tak jsem zjistila, že jim jde akorád o peníze samé sladké řeči, bylo vše v pořádku než začal od poloviny června dělat animátora na hotelu Hotel Caribbean World Hammamet Beach (Hammamet) ... tak jsem chtěla upozornit že jsou hodně vypočítaví píšu i jméno aby kdo s ním přišli do styku, si na něj dali pozor jmenuje se Ramzi Somrani, vozila jsem mu tam boty oblečení a tak, jde jim jen se dostat do Čech, a hlavně když zjistí že máte peníze, tak se jich nezbavíte, jen varování".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.