Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpání dovolené po MD

Od: jelija odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, od 19.3.2018 čerpám MD,kterou mi uznali pouze z jenoho pracovního poměru.Chtěla bych se zeptat, jestli dovolenou mezi MD a RD mohu čerpat pouze z toho jednoho zaměstnání nebo z obou?Děkuji za odpověď Jelínková

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Co znamená věta "Čerpám MD, kterou mi uznali pouze z jednoho pracovního poměru"?

Jak to máte v tom druhém zaměstnání (na základě čeho jste doma) → čerpáte i tam MD (to je volno od zaměstnavatele na péči o dítě) nebo neplacené volno?

Jestli jste ale jenom zaměnila MD s PPM a v obou zaměstnáních čerpáte MD, budete mít nárok na dovolenou v obou zaměstnáních.

doplněno 05.09.18 16:32:

Dovolenou lze čerpat pouze z existujícího zaměstnání. Jestli druhé zaměstnání skončilo, nemá Vám už dovolenou kdo poskytnout.

Můžete sem přesně vypsat termíny, jak probíhala obě zaměstnání → jestli jste i z druhého zaměstnání čerpala alespoň část MD?

Připomínám, že MD je volno od zaměstnavatele na péči o dítě, které zaměstnavatel může poskytnout pouze zaměstnané ženě - matce.

PPM je dávka nemocenského pojištění, jejíž pobírání nesouvisí s případným nárokem na dovolenou.

jelija
hodnocení

Jsem učitelka.Červenec a srpen jsem musela být na pracáku a od 1.9.2017 jsem nastoupila do dvou zaměstnání se smlouvou do 31.8.2018.Protože jsem nesplňovala u obou prací nemocenské pojištění,uznali mi mateřskou dovolenou jen z jedné práce ke které pripočítali minulé zaměstnání.Dovolenou tedy mohu čerpat z obou?Nebo přímo proplatit,když už od září nejsem jejich zaměstnancem?Děkuji Jelínková
jelija
hodnocení

Ano omlouvám se myslím PPM
jelija
hodnocení

Dobrý den, obě práce jsem měla od 1.9.2017-31.8.2018. Od 19.3.2018 jsem na mateřské dovolené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]