Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce - mám se jít na 1-2 měsíce zapsat?

Od: jananezamestnan odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

dala jsem výpověď v práci a v pátek 31. srpna jsem tak naposledy byla ve svém zaměstnání, kde jsem přes 2 roky pracovala. Nyní chodím na pohovory, vypadá to, že od října mi jedna práce vyjde, ale ještě to nevím stoprocentně. Nicméně jsem se chtěla zeptat, zda mám teď jít na úřad práce a jak to bude probíhat. Mám jim říct, že si hledám práci? Budou za mě teď v září platit zdravotní? Mám si zažádat o nárok na podporu v nezaměstnanosti, nebo to nemám řesit, když předpokládám, že nezaměstnaná budu jen v září? A až si budu někdy v budoucnu třeba brát hypotéku, nebudu mít problém z toho, že jsem byla měsíc na úřadě práce? Případně někde jinde z toho problém nebude?

Děkuji!

Jana

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Není důvodu se nezaregistrovat na ÚP a žádat o podporu. Byla byste sama proti sobě, s budoucí hypo to nemá co dělat. O konkrétním budoucím zaměstnání pomlčte, sdělte skutečnost, že si práci sháníte, ale nic konkrétně. Odhlásit se můžete vždy a oni budou rádi. Takže zítra na úřad, v září už budete mít uhrazeno zdr. pojištění.

jananezamestnan
hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Úřad práce za nikoho nic nehradí, zdravotní pojištění hradí za uchazeče o zaměstnání stát. A nežádá se o nárok na podporu, ale o podporu v nezaměstnanosti.

Je jen na Vás, jestli se zaregistrovat chcete nebo ne. (Není to povinnost.)

Hledat zaměstnání si budete muset i v případě evidence na ÚP, je to jedna z povinností uchazečů (klidně to při registraci řekněte).

Při žádosti o hypotéku by registrace na ÚP (snad?) neměla hrát žádnou roli. Nevím ani o tom, že by registrace někomu v něčem dělala nějaké problémy.

hodnocení

0x

Zdravím. Pokud nebudete ani jeden den v měsíci zaměstnaná, pak za Vás stát zdravotní pojištění uhradí, jestli-že se zaevidujete na ÚP jako uchazeč o zaměstnání. Pokud máte nárok na podporu v nezaměstnanosti, pak si o ni zažádejte, ať nejste zcela bez příjmu. Zatím zaměstnání jisté nemáte, takže evidence na ÚP je dobré řešení ve Vaší situaci. Povinné to ale není. Žádné problémy Vám to do budoucna nenadělá.

hodnocení

0x

Ahoj, v podstatě jak chcete. Sociální takzvané pojištění za Vás zaměstnavatel odváděl více než dvanáct měsíců, nárok na podporu máte. Přihlásíte-li se na ÚP, zaplatí Vám zdravotní takzvané pojištění. Nepřihlásíte-li se, budete si je muset zaplatit sama jako OBZP. Na ÚP nic říkat nemusíte, jen se tam půjdete zaregistrovat. toť vše (pochopitelně plnit to, co by po Vás chtěli). Já bych tam šel, zaplatí za vás zdravotní a ještě dostanete podporu, proč ne, že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]