Nejste přihlášen/a.
Dobry den mate nekdo zkusenost se zavislosti na chatovani. Muj muz je jiz nekolik mesicu uplny blazen do chatovani. Navic jsem zjistila ze si chatuje s jednou zenou a ne zrovna jenom o praci.. navic je to vse virtualne a mam takovy pocit ze muj muz zije dvojim zivotem.. jednim doma ktery zanedbava a druhy krasny zivot ve virtualnim svete. Kdyz jsem mu na to prisla slibil ze uz zadne rozhovory na tema laska a sex nepovede. Bohuzel jsem dnes opet prisla na to ze v noci klidne vyleze z postele aby mohl chatovat s tou jinou zenou. Takze mi navic jeste lze. Muzete mi nekdo poradit nebo mate nekdo nejakou zkusenost. Obcas to vypada jako kdyby nepremyslel realne.
Víte, ono tohle milostné tokání po chatu, to je obvykle vrcholek ledovce nějakého jiného problému, pouze následek a je potřeba řešit příčinu. Nevím, jestli je to u něj krize středního věku, honí si tak sebevědomí, je si vámi příliš jistý nebo si potřebuje okořenit sex nečím, čemu se mu nedostává, každopádně byste si o tom měli promluvit. Pokud si takto nahrazuje totiž něco, co mu chybí, je i jedno, jestli se s touto ženou rozejde, najde si na netu jinou a bude to pokračovat dál.
No ono je to u nas totiz tak. Meli nebo spis jeste mame nejake problemy. Snazili jsme se je resit a zdalo se ze se to vede jenze jeho chovani se vyrazne zmenilo ( nic ho nezajimalo, byl agresivni kdyz jsem ho vyrusila u pocitace, nadavani atd ) ani jsem nekolik tydnu nevedela co na pocitaci hraje. Jenze mi bylo napadne ze dokaze sedet do rana u pocitace. Nechavala jsem mu mozna prilis volnosti a prilis jsem mu duverovala. Jenze ted kdyz jsem objevila tento problem neni mozne proste o nem diskutovat. Chova se jako blazen proste se vsechno toci kolem jeho chatovani a vypada to jako kdyby to bylo to jedine na cem mu jeste zalezi. Rikal ze to pro neho nic neznamena a ze se bude snazit uz to zkousim po nekolikate ale on s tim proste pokracuje dal at delam co delam. Uz jsem mu vyhrozovala i rozvodem ale bohuzel nic nezabira. Opet jsem dnes zjistila ze byl v noci dvakrat online aby si mohl popovidat se svou milou.. nebo jak bychom tomu mohli rikat a pritom mi jeste dneska rano tvrdil ze na pocitaci vubec nebyl. A pritom jsem se s nim domluvila ze mi nevadi kdyz si bude chatovat s lidmi o normalnich vecech to take slibil to pry neni zadny problem pro neho je chatovani relaxovani jenze on se proste porad vraci k te jedne zene. Dokonce o ni i mluvi kdyz o problemu mluvime vi jake ma smeny v praci kdy bude online atd.
Bohužel, je to tedy asi tak, jak říkám, on dostává něco, co mu v životě chybí a jde kvůli tomu přes mrtvoly. Co to je, je otázka. Kdyby byl závislý pouze na počítači, hraje hry atd., tohle je o něco horší
Nenazvala bych to závislostí, jednoduše si našel babu. A proč, to ví jen on sám. Pokud píšete, že s ním není řeč, začala bych si žít svůj vlastní život. Nic bych od něj nechtěla, pokud by to opravdu nebylo nutné, chodila bych se bavit do společnosti. A buď mu to dojde, uvědomí si, že o vás může přijít a své chování změní. V opačném případě nemáte co ztratit, on si bude žít ve svém světě u PC a ani třeba jednou nezaregistruje až budete od něj odcházet. Dala bych mu ještě jednu šanci, promluvit si, v klidu, bez vyhrožování, když se nerozkecá, je to už jen na vás...
Mozna ze mate pravdu jenze ono se to jednoduse rika a hur se to dela. Mame 3 deti a nerada bych jim kazila jejich detstvi nejakym uminenym chovanim. Ja jsem toho nazoru ze bychom se meli domluvit jako dospely lide jenze ono je to s chlapama tezky.. Je to proste jiny zivocisny druh... Navic rikate neni to zavislost ale proste si nasel babu... tahla baba je taky vdana a on ji vlastne vubec nezna jen pres chat... jak je mozny ze clovek muze zblbnout nejakym psanim. Nechapu... tohle mi proste nejde do hlavy.. kdyby si nasel babu nejakou s kterou by si uzival tak bych to povazovala za neveru tohle je fakt uplne jiny a ja tomu rikam zavislost.. Mluvite o sancich to je krasne tak to to bude uz dneska asi ta 4 sance kterou mu budu davat ono to nejde porad do nekonecna. Cloveka to uzira a trapi..kdyz nemuzete svemu partnerovi vlastne verit jen mu muzete davat porad sance.
Víte, plně vás chápu, také jsem měla vážnější problémy ve vztahu, možná ještě mám, naposled jsem se chtěla stěhovat se třemi dětmi před týdnem. Musela bych do azylu nebo k rodičům, nebo odejít bez dětí, což bych asi nezvládla. Navíc mám trvale poškozený zdraví, takže pracuji jen 4 hodiny denně. Výdělek by pokryl jen náklady na azyl nebo mé dojíždění do práce a dětí do školy. Nechci tu moc psát proč a jak jsou u nás trable, ale když jsem mu přibližně před rokem poprvé vážně řekla, že s ním nechci žít, změnil se a dělá všechno pro to, abych od něj neodešla. Jen před tím týdnem to zas podělal a já byla rozhodnutá to ukončit. No, ukecal mě. Týden uplynul a je to zase fajn, ale na jak dlouho... A k tomu psaní na netu, člověk si opravdu může vytvořit vztah jen přes ten net...
Je to smutne ze se clovek na tom svete musi takhle trapit.. Jak vidim neda se nikdo predelat.. u vas se to take opakuje. Sice nevim jake mate problemy ale to nevadi ono se o zadnem problemu nehovori prilis dobre. Ja bych to nejradeji vsechno vymazala ze sve pameti a zacala znova ale bohuzel ono to tak jednoduche neni.. clovek se uzira a trapi a navic kdyz mu da sanci tak se musi premahat protoze to nejde samo od sebe... a ono se to opakuje stale do kola jak dlouho tohle muze clovek vydrzet?
Já to nevydržela, je to běh na dlouhou trať, zvlášť když se ten jeden nechce o problémech bavit. Ale teď už jsme v takovým stadiu, že jsme si všechno dokázali říct, snažíme se žít znova, okolí nám fandí, protože on do našich problémů zatáhnul i pár našich známých a mě to docela vadilo. Ale už jsem si zvykla. Jen se bojím, kdy zase vybouchne a hlavně aby ten výbuch nebyl tak silnej. Dvakrát do roka stačí Někdy si připadám jak v začarovaným kruhu...
Ano ano to znam. Zacarovany kruh to je spravne pojmenovani. Ja ted lezim a je mi hodne spatne skoro az na zvraceni to asi z nervu. Ten chlap me chce snad utrapit. Tohle se opravdu dlouho asi vydrzet neda. 2 krat za rok by to jeste slo... tohle se u nas toci uz mesice a porad dokola. 2 dny klid a pak to zase zacne a od znova a od znova... ja uz na to tolik sily nemam. Navic se clovek snazi byt doma kvuli detem aspon trochu vesely i kdyz je mu spatne a v hlave se mu melou vselijake jine myslenky.
Napsala bych toho mnohem víc, ale jeden čas mě manžel šmíroval, co kde píšu, takže mu nevěřím, snad v ničem, ale i přesto můžu teď zrovna říct, že je nám celkem fajn. Za půl roku třeba budu mluvit zase jinak Ty musíš něco udělat, jinak se utrápíš, já si to jednoho dne řekla, už si nenechám ubližovat, nechci se trápit a v mysli jsem ho odstřihla od svého života a bylo mi líp. Zkus aspoň navštívit psychologa, ať na to nejsi sama. Hodně sil.
Diky za odpoved. Kdyby si mela zajem napsat muzes na tuto adresu treba si muzeme obcas pisnout.
jestliže vidítě že to nemá smysl, co takhle mu ukázat, jak vypadá život bez vás? Sbalit si věci a na měsíc odjet? Třeba si uvědomí, že ho počítač nenakrmí, nevyžehlí apod.? Následné vrácení společne s odpojením internetu?
To by bylo docela ucinne ale bohuzel mame 3 deti takze se tezko muzu na mesic sbalit a odjet.. take v praci by asi nebyli prilis nadseni. Ale bylo by velice smutne kdyby nas melo zachranit jen to ze by si uvedomil ze ho nema kdo nakrmit a vyzehlit mu. Nemyslite? Bohuzel odpojeni od internetu je pro nasi domacnost nemozne. Mam vedle normalniho zamestnani take cestovni kancelar takze pripojeni na internet je pro mou praci nezbytne... a take si myslim ze bych jeho zavislost timto nevyresila pripojit se na internet neni v tuto dobu zadny problem v jakemkoli zamestnani nebo internet kavarne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.