Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám účtenku, jde zboží vrátit?

Od: romous odpovědí: 7 změna:

dobrý večer, v pátek jsem si koupila v obchode bershka za 800 krásnou sukni s laclema,problem je v tom,ž e jsem mela za to ze mi m bude,bohužel potřebuju s ,ae učtenku jsem zapomela nekde v autobuse mi musela vypadnout:( vymeni mi ji? vráti mi popřípade peníze? mám tam ješte visačku,tudiž nebyla nošena..prosim,dá se to nejak? dekuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Není nutné prokázat se účtenkou, ale musíte prokázat, že jste to u nich koupila. Stačí výpis z účtu pokud byla placena kartou.
Dokonce stačí kamarád, který to potvrdí. Prodejce je schopen účtenku najít cestu svém systému a sparovat si to s vratkou.
Je to vyzkoušeno. :)
doplněno 02.09.18 21:10: Pardon, můj postup platí na reklamaci. Výměna je trochu něco jiného.

hodnocení

0x

Nejjednodušší bude, když se tam co nejdřív vrátíte a zeptáte se. Je možné, že si vás ještě od pátku budou pamatovat, je možné, že vám ji vymění za jinou velikost i bez dokladu - ale peníze zpátky těžko dostanete.

Reklamační řád říká, že účtenka neni podmínkou. Můžeš nakup prokazat i jinak. Například svědkem, nebo výpisem bankovní transakce při platbě kartou. Bohužel, to žes koupila špatnou velikost neni duvod k reklamaci a vrácení peněz. Proto musíš doufat že budou mít zboží ve tvè velikosti a vymění ti kus za kus.
romusak
hodnocení

Tak,jsem teda zašla do te bershky,chtela sjem stejný odev i barvu,uplne stejný...meli ta m velikost s ,jen vymenit misto M,no a bez učtenky mi to v žadnem případe prý nemohou vymenit,že by jim nesedela inventura,řekla sem že je to uplne to samí jen potřebuju s..to jako maj podle velikosti aji?:/ bože..takže samozřejme sem si ji nechala,a odešla a sem docela zklamaná že to nešlo jen vymenit ..když nemám blbu učtenku

asd1

Ale můžou... Ale nemuseli to okecávat, mohli to říct přímo.

asd1
hodnocení

0x

Ptej se v obchodě. I s účtenkou je to jen na dobré vůli obchodu, nárok na výměnu nebo vrácení nemáš.

nickys

Ano, v tomto případě je to na dobré vůli prodávajícího. Pokud by tu vůli měl, může zboží vyměnit i bez účtenky, jen by musel párkrát kliknout v systému a to řadová prodavačka neudělá. Takže to zkuste "výš" a ještě "výš. Pokud vám na tom záleží a stojí vám to za to.

Vy kteří tu argumentujete, že účtenku, netřeba, že stačí výpis, svědek apod. Uvědomte si, že se to týká jen REKLAMACE, a to tento případ rozhodně není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]