Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydrží konzervy opravdu velké horko?

Od: danuska* odpovědí: 13 změna:

Ahoj,nakoupili jsme za pět tisíc Falco psí a kočičí konzervy,posílali je poštou,ovšem v červenci v extrémních vedrech ležely na poště přes svátky 4 dny,protože doručovatel nestíhal vozit.Pes je odmítl jíst,i když je běžně konzumuje.Vydrží konzerv yvelká vedra?Vypouklá víčka nejsou,ale uvažuji o tom raději je vyhodit(?),mohli je mít na přímém slunci atd.Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

syntetik
hodnocení

5x

Já jen nechápu,proč tolik expertů dává psům,kočkám konzervu s plno eček a syntetických sajrajtů,konzervantů když mohou koupit syrové maso třeba i mražené pro zvířata za tu samou cenu i levněji,kde tyto jedy nejsou.Zvířata také žraly*zed* po miliony let vařené konzervy?Ne,chytaly vždy syrové maso.A kdo tvrdí,že je to škodlivé tak je hlupák.A převařit syrové maso kdyžtak dokáže každý za pár minut.

danuska*
hodnocení

pta se vas nekdo na nazor na zpusob vyzivy?psum i kockam varime denne,konzervy (stoprocentni maso bez vami zminovanzch sajrajtu,ctete a googlete,pisi,ze jde o Falco-tuto znamou ceskou firmu neznate?) byly jako nouzovka.priste premyslejte nez neco napisete.dekuji

re4zon
@syntetik Nad tímhle se podivuji taky. Ale v tomhle případě radši mlcte, protože placate naprosto mimo mísu. Zrovna konzervy od téhle znacky jsou jen maso nebo další části zvířat.
A abych odpověděl - na poste určitě není 50 stupňů a přímé slunce. Zkaženou konzervu poznáte snadno, bude smrdět, a to hodně. Nezkažená voní po mase.

hodnocení

0x

Taky mi kočky nejedly některé z konzerv, které jsem zakoupila v červenci. Zajímavé bylo, že šlo o jednu příchuť, podezírám tedy z toho tedy ne přepravní firmu, ale dodavatele.

Jestli je pes odmítl jíst, tak je vyhoďte, ale ne všechny. Otevřte novou, když ji nechce, vyhoďte. Jestli je schopen rozpoznat, co je už špatné, tak proč ne. Kočky si taky řeknou, co už je fuj. Mně se jedna v srpnu přiotrávila, tak jsem jim v rámci diety vařila krůtí masíčko, tak už konzervy nechtějí vůbec *zed*

danuskav
01.09.18 10:38
hodnocení

dekuji

kocourr
A proč krůtí masíčko vařila, proč ho nedala syrové?

Protože ho nežerou. Aspoň ta přiotrávená. Ta druhá si dá syrové jen hovězí. Šťourale...

kocourr
Hm, hovězí:)ta moje sežere vše syrové

A ještě si ho musí ulovit, z misky ho moc žrát nebude. Musí si ho brát ode mě z ruky tak, že jí ho dám vysoko a ona se pro něj natáhne packou až "spadne" a nebo jí ho musím hodit.

kocourr
01.09.18 13:08

hodnocení

0x
Myslím si, že ne. Jednou jsem v létě jedla paštiku z konzervy a pak měla střevní chřipku. Od té doby v létě konzervy moc nekonzumuji.

hodnocení

0x

Já si myslím, že vydrží.Když vydržely ve skladech, v obchodech a pak ve spižírnách v domácnostech, tak vydrží i nadále. V žádném skladu nemají konzervy v lednicích.

hodnocení

0x
Správně sterilizovaná konzerva je sterilni čili bez života. Tim pádem jí nemůže ublíżit ani kdyby ležela měsíc na slunci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]