Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nedaří se mi nikde najít, kolik času mám k tomu, abych se zaregistroval na ÚP v případě, že budu zítra uschopněný. Pracovní smlouva mi skončila již před dvěma měsíci a než k tomu došlo, omarodil jsem pár týdnů před jejím ukončení.
Zítra si půjdu pro zápočtový list, který budu na ÚP potřebovat. Jen nevím, jestli mi ho budou ochotni vystavit, jelikož nemají zrovna úřední den. Tady bych se rád ujistil, jestli se mi může stát, že by mi ho nedali jen proto, že je pátek. Není tam zrovna moc příjemná personální
Předem vám mnohokrát děkuji za pomoc
Potvrzení o zaměstnání měl zaměstnavatel vystavit v poslední den pracovního poměru, takže si je jenom vyzvednete. Pro jistotu si tam předem zavolejte.
Registrace na ÚP není povinná a stačí se zaevidovat poslední zářijový pracovní den.
Poznámka: Sociální pojištění není pro nezaměstnané povinné. (Ani po dobu evidence na ÚP je za Vás nikdo hradit nebude.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.