Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik jablek denně?

Od: andrea2® odpovědí: 19 změna:

Ahoj.

Nadůroda jablek, pro mne, ze zahrádky,zdraví zadarmo. Články na internetu oslavují příznivé vlastnosti jablek na zdraví. Opravdu je to tak jednoznačné?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

S jablíčky je to naprosto stejné s jakýmkoliv jídlem. Když se jí pestře, vše prospívá. Všeho moc škodí. Navíc, člověk se jednou potravinou, konzumuje-li ji ve větším množství, přesytí a pak po nějakou dobu se mu protiví. Nic se nemá přehánět. ;) Zavařujete? Jablíčka zavařte jako kompot, nastrouhaná - na zimu do buchry, rozvařená jako dětskaá výživa, my jsme tomu říkávali přesnidávka, nakrájejte na plátky a usušte křížaly. ;) A buďte ráda. Já na trhu musím koupit jablíčka za 20 kč. za kilo. *zed*

Já bych Vám jablka dala. Ted jsou padaná, ale až se budou trhat, tak i ta trhaná. Je toho letos dost. I švestky Vám ráda dám. Odkud jste? Kdyžtak napište soukromou zprávu:).

Cibetko, jste hodná, děkuji vám. Jsem babka z Ostravy ;)

sebod*

Babčo. Já musím chodit s vnoučaty tady do takového starého sadu na jablka (i když letos to je tam slabota). V obchodě bych se nedoplatila, páč ty moje "všezravky" snědí přes dvě kila jablek na posezení. A co Ti budu říkat, když jim peču štřůdly, tak udělám tři nohavice a za chvilku není nic *zed*. Kde jsou ty doby, kdy jablko bylo něco "levného". Dnes je to luxus. *ee*

Všechno je jinak a já si nemohu zvyknout. Ve sdělovacích mediích stále slyším o nadúrodě a když příjdu na trh a podívám se na ceny, tak by mě šlak trefil. Fakt!

hodnocení

3x

Články na Internetu (a nejen tam) a reklamy všeho druhu berte s rezervou. Vždycky opěvují zboží, kterého je momentálně přebytek a kterého se potřebuje prodávající zbavit. Tím určitě nechci říct, že by jabka nebyla zdravá a myslím, že jich můžete bez následků sníst, kolik vydržíte ;), ale nějaké zdravotní "zázraky" nečekejte.

still10k*
hodnocení

3x

Když jsem přestával kouřit, tak jsem jich zbaštil 10-15 denně, až jsem měl párkrát podezření, že mi na hlavě roste šťopka. Ale podařilo se, přestal jsem kouřit a ty jablka jsem také ve zdraví přežil *smich*

31.08.18 14:09

*smich*

hodnocení

0x

Denně jedno jablko,k doktorovi daleko !

Hezký! To si musím pamatovat. Děkuji. *palec*

hodnocení

0x

Před lety jsem chodila do jógy. Kromě cvičení jsme se bavili i o zdravé stravě. V případě jablek tam zazněla nějaká básnička. Začínala nějak podobně, jako zde uvedla kolegyně Wamp, ale končila "... v zimě pět jablíček, už nám kucká Pepíček." Poučení mělo být, že jablka mírně ochlazují tělo. A v chladném počasí, kdy jsme náchylní k nachlazení, to nemáme se syrovými jablky přehánět.

sebod*

Bimbam. To je zvláštní s tím, že by se jablka neměli na podzim a v zimě (teda ve velkém). Přeci jenom je to NAŠE ovoce. Takže naši předci měli pomalu jenom jablka na zimu. Když teda pominu sušené ovoce. A já si právě myslím, že příroda to udělala tak, aby člověk měl na přežití to potřebné. Takže u nás jablka. Ale to je jen moje úvahu, nepodložená vědátory *smich*

hodnocení

0x

Dobrý den. Buď ty zmíněné kompoty. nebo jako my- moštování. Vozíme jablka do moštárny a přestože jich není až tolik, tak máme kolem 30 litrů moštu. Letos bude asi trochu víc. Stočíme si to tam do PET láhví a doma zmrazíme. Není to úplně odpověď na Váš dotaz stran zdraví, ale mošt je bez chemie. Mimochodem ta naše jablka nic moc na jídlo, ale mošt je z nich vynikající.

doplněno 03.09.18 09:45:

Jednak ten mrazák je stejmě zapnutý, protože tam není jen mošt a potom to naše množství většinou do zimy nevydrží.

hodnocení

Samozřejmě vašim názorům rozumím. Ale jsem trochu jiného myšlení ve smyslu efektivnosti. Mošt do mrazáku? Tak si spočítejte, kolik vás bude v zimě stát ten mošt elektřiny. Sušení-to samé, pokud to není nad kamny. Proto děláme cidr, ten se nekazí. Jablka do sklepa taky zadarmo a od toho ten dotaz, kolik jich sníst a z toho, kolik uskladnit.

Co to je cidr? jak ho děláte? Prosím, dejte recept.

jendad

Cidr je jablečné víno . U nás česky řečeno jabčák. Angličané ho nazývají cidr. Hodně ted byla reklama v televizi (asi to chtějí sem dovážet)

hodnocení

0x

Pokud se ptáte na konzumaci denně, tak při běžné cukernatosti 12 % - 1 kg jablek = 0,12 kg cukru. Vše se má konzumovat přiměřeně.

jabraka*

Nutno dodat,zkonzumovat 0,12 kg cukru řepného,je veliká zátěž pro organizmus.Sacharoza je pro získání energie náročná,musí se v těle pomocí enzymů rozdělit nejprve na glukozu a fruktozu,jednodušší cukry,a ty teprve dokáže využít.Jinak se ukládá jako tuková zásoba.

V jablcích je cukr fruktoza a ta je podstatně lépe stravitelná.Takře jen více a častěji

JABRAIKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]