Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kolik jablek denně?

Od: andrea2® odpovědí: 19 změna:

Ahoj.

Nadůroda jablek, pro mne, ze zahrádky,zdraví zadarmo. Články na internetu oslavují příznivé vlastnosti jablek na zdraví. Opravdu je to tak jednoznačné?

 

 

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar babkazov

S jablíčky je to naprosto stejné s jakýmkoliv jídlem. Když se jí pestře, vše prospívá. Všeho moc škodí. Navíc, člověk se jednou potravinou, konzumuje-li ji ve větším množství, přesytí a pak po nějakou dobu se mu protiví. Nic se nemá přehánět. ;) Zavařujete? Jablíčka zavařte jako kompot, nastrouhaná - na zimu do buchry, rozvařená jako dětskaá výživa, my jsme tomu říkávali přesnidávka, nakrájejte na plátky a usušte křížaly. ;) A buďte ráda. Já na trhu musím koupit jablíčka za 20 kč. za kilo. *zed*

Já bych Vám jablka dala. Ted jsou padaná, ale až se budou trhat, tak i ta trhaná. Je toho letos dost. I švestky Vám ráda dám. Odkud jste? Kdyžtak napište soukromou zprávu:).

Cibetko, jste hodná, děkuji vám. Jsem babka z Ostravy ;)

sebod*

Babčo. Já musím chodit s vnoučaty tady do takového starého sadu na jablka (i když letos to je tam slabota). V obchodě bych se nedoplatila, páč ty moje "všezravky" snědí přes dvě kila jablek na posezení. A co Ti budu říkat, když jim peču štřůdly, tak udělám tři nohavice a za chvilku není nic *zed*. Kde jsou ty doby, kdy jablko bylo něco "levného". Dnes je to luxus. *ee*

Všechno je jinak a já si nemohu zvyknout. Ve sdělovacích mediích stále slyším o nadúrodě a když příjdu na trh a podívám se na ceny, tak by mě šlak trefil. Fakt!

 

hodnocení

3x
avatar magdon

Články na Internetu (a nejen tam) a reklamy všeho druhu berte s rezervou. Vždycky opěvují zboží, kterého je momentálně přebytek a kterého se potřebuje prodávající zbavit. Tím určitě nechci říct, že by jabka nebyla zdravá a myslím, že jich můžete bez následků sníst, kolik vydržíte ;), ale nějaké zdravotní "zázraky" nečekejte.

 

still10k*
hodnocení

3x

Když jsem přestával kouřit, tak jsem jich zbaštil 10-15 denně, až jsem měl párkrát podezření, že mi na hlavě roste šťopka. Ale podařilo se, přestal jsem kouřit a ty jablka jsem také ve zdraví přežil *smich*

31.08.18 14:09

*smich*

 

 

hodnocení

0x

Denně jedno jablko,k doktorovi daleko !

Hezký! To si musím pamatovat. Děkuji. *palec*

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

Před lety jsem chodila do jógy. Kromě cvičení jsme se bavili i o zdravé stravě. V případě jablek tam zazněla nějaká básnička. Začínala nějak podobně, jako zde uvedla kolegyně Wamp, ale končila "... v zimě pět jablíček, už nám kucká Pepíček." Poučení mělo být, že jablka mírně ochlazují tělo. A v chladném počasí, kdy jsme náchylní k nachlazení, to nemáme se syrovými jablky přehánět.

sebod*

Bimbam. To je zvláštní s tím, že by se jablka neměli na podzim a v zimě (teda ve velkém). Přeci jenom je to NAŠE ovoce. Takže naši předci měli pomalu jenom jablka na zimu. Když teda pominu sušené ovoce. A já si právě myslím, že příroda to udělala tak, aby člověk měl na přežití to potřebné. Takže u nás jablka. Ale to je jen moje úvahu, nepodložená vědátory *smich*

 

hodnocení

0x
avatar gamapolis

Dobrý den. Buď ty zmíněné kompoty. nebo jako my- moštování. Vozíme jablka do moštárny a přestože jich není až tolik, tak máme kolem 30 litrů moštu. Letos bude asi trochu víc. Stočíme si to tam do PET láhví a doma zmrazíme. Není to úplně odpověď na Váš dotaz stran zdraví, ale mošt je bez chemie. Mimochodem ta naše jablka nic moc na jídlo, ale mošt je z nich vynikající.


doplněno 03.09.18 09:45:

Jednak ten mrazák je stejmě zapnutý, protože tam není jen mošt a potom to naše množství většinou do zimy nevydrží.

hodnocení

Samozřejmě vašim názorům rozumím. Ale jsem trochu jiného myšlení ve smyslu efektivnosti. Mošt do mrazáku? Tak si spočítejte, kolik vás bude v zimě stát ten mošt elektřiny. Sušení-to samé, pokud to není nad kamny. Proto děláme cidr, ten se nekazí. Jablka do sklepa taky zadarmo a od toho ten dotaz, kolik jich sníst a z toho, kolik uskladnit.

Co to je cidr? jak ho děláte? Prosím, dejte recept.

jendad

Cidr je jablečné víno . U nás česky řečeno jabčák. Angličané ho nazývají cidr. Hodně ted byla reklama v televizi (asi to chtějí sem dovážet)

 

hodnocení

0x
avatar jura2

Pokud se ptáte na konzumaci denně, tak při běžné cukernatosti 12 % - 1 kg jablek = 0,12 kg cukru. Vše se má konzumovat přiměřeně.

jabraka*

Nutno dodat,zkonzumovat 0,12 kg cukru řepného,je veliká zátěž pro organizmus.Sacharoza je pro získání energie náročná,musí se v těle pomocí enzymů rozdělit nejprve na glukozu a fruktozu,jednodušší cukry,a ty teprve dokáže využít.Jinak se ukládá jako tuková zásoba.

V jablcích je cukr fruktoza a ta je podstatně lépe stravitelná.Takře jen více a častěji

JABRAIKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]