Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Nadůroda jablek, pro mne, ze zahrádky,zdraví zadarmo. Články na internetu oslavují příznivé vlastnosti jablek na zdraví. Opravdu je to tak jednoznačné?
S jablíčky je to naprosto stejné s jakýmkoliv jídlem. Když se jí pestře, vše prospívá. Všeho moc škodí. Navíc, člověk se jednou potravinou, konzumuje-li ji ve větším množství, přesytí a pak po nějakou dobu se mu protiví. Nic se nemá přehánět. Zavařujete? Jablíčka zavařte jako kompot, nastrouhaná - na zimu do buchry, rozvařená jako dětskaá výživa, my jsme tomu říkávali přesnidávka, nakrájejte na plátky a usušte křížaly.
A buďte ráda. Já na trhu musím koupit jablíčka za 20 kč. za kilo.
Já bych Vám jablka dala. Ted jsou padaná, ale až se budou trhat, tak i ta trhaná. Je toho letos dost. I švestky Vám ráda dám. Odkud jste? Kdyžtak napište soukromou zprávu.
Babčo. Já musím chodit s vnoučaty tady do takového starého sadu na jablka (i když letos to je tam slabota). V obchodě bych se nedoplatila, páč ty moje "všezravky" snědí přes dvě kila jablek na posezení. A co Ti budu říkat, když jim peču štřůdly, tak udělám tři nohavice a za chvilku není nic . Kde jsou ty doby, kdy jablko bylo něco "levného". Dnes je to luxus.
Články na Internetu (a nejen tam) a reklamy všeho druhu berte s rezervou. Vždycky opěvují zboží, kterého je momentálně přebytek a kterého se potřebuje prodávající zbavit. Tím určitě nechci říct, že by jabka nebyla zdravá a myslím, že jich můžete bez následků sníst, kolik vydržíte , ale nějaké zdravotní "zázraky" nečekejte.
Před lety jsem chodila do jógy. Kromě cvičení jsme se bavili i o zdravé stravě. V případě jablek tam zazněla nějaká básnička. Začínala nějak podobně, jako zde uvedla kolegyně Wamp, ale končila "... v zimě pět jablíček, už nám kucká Pepíček." Poučení mělo být, že jablka mírně ochlazují tělo. A v chladném počasí, kdy jsme náchylní k nachlazení, to nemáme se syrovými jablky přehánět.
Bimbam. To je zvláštní s tím, že by se jablka neměli na podzim a v zimě (teda ve velkém). Přeci jenom je to NAŠE ovoce. Takže naši předci měli pomalu jenom jablka na zimu. Když teda pominu sušené ovoce. A já si právě myslím, že příroda to udělala tak, aby člověk měl na přežití to potřebné. Takže u nás jablka. Ale to je jen moje úvahu, nepodložená vědátory
Dobrý den. Buď ty zmíněné kompoty. nebo jako my- moštování. Vozíme jablka do moštárny a přestože jich není až tolik, tak máme kolem 30 litrů moštu. Letos bude asi trochu víc. Stočíme si to tam do PET láhví a doma zmrazíme. Není to úplně odpověď na Váš dotaz stran zdraví, ale mošt je bez chemie. Mimochodem ta naše jablka nic moc na jídlo, ale mošt je z nich vynikající.
Jednak ten mrazák je stejmě zapnutý, protože tam není jen mošt a potom to naše množství většinou do zimy nevydrží.
Samozřejmě vašim názorům rozumím. Ale jsem trochu jiného myšlení ve smyslu efektivnosti. Mošt do mrazáku? Tak si spočítejte, kolik vás bude v zimě stát ten mošt elektřiny. Sušení-to samé, pokud to není nad kamny. Proto děláme cidr, ten se nekazí. Jablka do sklepa taky zadarmo a od toho ten dotaz, kolik jich sníst a z toho, kolik uskladnit.
Pokud se ptáte na konzumaci denně, tak při běžné cukernatosti 12 % - 1 kg jablek = 0,12 kg cukru. Vše se má konzumovat přiměřeně.
Nutno dodat,zkonzumovat 0,12 kg cukru řepného,je veliká zátěž pro organizmus.Sacharoza je pro získání energie náročná,musí se v těle pomocí enzymů rozdělit nejprve na glukozu a fruktozu,jednodušší cukry,a ty teprve dokáže využít.Jinak se ukládá jako tuková zásoba.
V jablcích je cukr fruktoza a ta je podstatně lépe stravitelná.Takře jen více a častěji
JABRAIKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.