Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stálé bolesti nohou

Od: sword® odpovědí: 17 změna:

Přátelé jdu zase pro radu, mám stále bolesti při ohybu nohou ,ale ne v koleni, ale asi svalů a šlach. Doktorka mě poslala na kontrolu žil v pořádku ale mám křečové žíly, bylo mě řečeno,že je to stářím a křečovými žilami.A prý stálím sezením 40 roků jezdím. Kontrola u ortopeda neschledal také žádné problémy tak nevím. Toto se začne projevovat po delším stání a nebo po chůzy asi 2km. Nemáte někdo také takový problém. Moc děkuji za odpovědi, protože nevím co už dělat.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

noha
hodnocení

5x

Cvičit, cvičit, cvičit a chůze s holemi, co týden prodlužovat trasu. Chodit plavat, ve vodě pomalu rozcvičovat zkrácené svaly. Půjde to pomalu, ale půjde. Slovo nejde neexistuje ...

Mám to samé. V mládí jsem chodil dálkové pochody, teď mám celý život chodící zaměstnání, tak co poradíte mě?

hodnocení

ringo@ co Vám na tento problém řekli lékaři?

Koukali do PC, kývali hlavami, udělali mi rentgen...a nic.

hodnocení

Tak jsme na tom stejné, jak říkají kámoši musíš se s tím naučit žít:(

hodnocení

4x

Ja by som vám odporučil navštíviť neurológa a nech vám dá spraviť EMG na nohy.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, příčinu znáte - křečové žíly. Takže, kromě cvičení a pohybu si můžete ordinovat hořčík v tabletkách (je silnější, než ten rozpustný ve vodě). Pomůže i stahovací obvaz nebo punčocha. Zdravím!

doplněno 30.08.18 07:03:

babkazov - je to možné, ale je zvláštní, že ani jeden lékař nic nepředepsal. Zřejmě ten stav žil považují zatím za uspokojivý.

Bene, nejsilnějí je rozpustný hořčík Magnosolv, který píše lékař. Ale pacient si ho platí.

Ahááá, ja ho dostala na neuropatii od neuroložky. ;)

liska5

Ten Magnosolv v sáčcích je lepší i když má hořčíku stejně. Má ho v přijatelnějších vazbách. A je dobré ho rozdělit a pít po částech. Lépe ho tak tělo využije, než celý sáček naráz.

pb®
hodnocení

2x
Takže původ bolestí znáte, jsou to křečové žíly. Nechte si napsat Detralex, lepší lék na žíly není, kupte si kompesní punčochy, ideální je je natáhnout ještě ráno v leže v posteli, než krev stihne do nohou natéct. A cvičte speciální cviky na křečové žíly. V leže nohy hore a velmi dynamicky protahovat špičku a zas dělat fajfku. Tak rychle a tak moc, až se svaly unaví a bude to pálit. Tohle si zacvičte alespoň večer po ulehnutí.

Alternativou Detralexu je Mobivenal (levnější a v případě varianty "micro" i lepší).

hodnocení

Detralex mě byl předepsán, ale bohužel ani trochu zlepšení:(

hodnocení

0x

Neuvedl jste důležitou věc : Kouříte cigarety?

hodnocení

Dobrý večer na to ,že mě je 58let tak jsem vykouřil za svůj život 2 cigarety pochybuji,že by v tomto byl problém*smich*

liska5
hodnocení

0x

Jestli to není od páteře?!?

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]