Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Syn není v mé péči.Pravidelně na něho platím výživné.Nyní mu bylo 18 let,školu i učení několikrát přerušil,nikam nechodí a nemá o nic zájem.Do kdy mám platit výživné?Pravděpodobně pobírá sociální dávky,ale kde to mám zjistit?Děkuji
Ahoj piráte,
rada poněkud komplikovaná, jelikož v dnešní době se věci mají trochu jinak než před pár lety, ale sama jsem ji nedávno řešila s mým kamarádem.
Po důkladném prostudování zákona o rodině doporučuji podat na soud žádost o zrušení výživného, což bude asi trochu zdlouhavější a možná hrozí i to, že je-li sociálně slabší, mohou ti platbu výživného ponechat. Soud si sám vyžádá veškeré jeho dávky a příjmy, výpisy z účtu a pod.
Setkala jsem se s případem podobné holčiny, kdy otec po jejím zplnoletnění, několikerém a dlouhodobém přerušení studia přestal sám od sebe platit a děvence, ač byla na sociálních dávkách, se to nelíbilo a podala na něj žalobu. Musel doplatit a sám soud mu sdělil, že měl tuto žádost podat sám.
Budeš-li chtít nějaký vzor k sepsání, mohu zaslat mailem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.