Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám problém se stydlivostí a chtěla bych se zeptat jak na to ...jak se jí zbavit a podobně.Stydím se ať už je to rodina,kamarádi a vlastně všeobecně předevšema.Proto také moc nemluvím ať už je to kvůli stydlivosti ..taky proto že mě nikdo (většinou) neposlouchá a vždycky řeknu nějakou kravinu a všichni si řeknou že jsem prostě divná ..Mluvím jen tehdy když se mě někdo na něco zeptá a nebo když od někoho něco potřebuji.
Stydím se už kvůli tomu že sebe samu nemám ráda.
Předem děkuji za odpověď.
Přeji hezký den
Cvičit se - mluvit - a hlavně s cizími lidmi. Před těmi se totiž nemusíte vůbec, nebo aspoň ne tolik stydět - neznáte je, neznají vás a asi už se neuvidíte. Takže ptát se na cestu, klidně i kolik je hodin, kde je nejbližší "něco" - jít do obchodu, zeptat se například na modré tričko (kupovat nemusíte) atd.
PS - Proč si myslíte, že říkáte kraviny a nikdo vás neposlouchá? Není to jen špatně zvolený čas vstupu do hovoru a "rychlejší pusa než myšlenka"? S tím se dá taky pracovat.
Dobrý den. Anett a proč se nemáte ráda? Co Vám na Vás vadí? Pro zdravé sebevědomí je důležité právě to, aby se člověk měl rád se vším co k němu patří. I stydlivost se dá odbourat. Tím, že se nebudete vyhýbat komunikaci s druhými lidmi. Ovšem vybírejte si lidi s kterými si máte co říci. Komunikovat se dá o všem možném - o zálibách, kultuře, rodině, přátelích, o muzice, filmech, o zážitcích...Je důležité druhým i naslouchat. Nebojte se už předem toho, že když promluvíte, ztrapníte se. To se ostatně stane občas každému. Ale když budete usměvavá, přátelská a budete se snažit pochopit druhé, určitě najdete s někým společnou řeč a stydlovost půjde stranou.
Já jsem přesvědčená, že toto je otázkou sebevědomí. Jen staří známí budou tušit, že je ve vás mnohem více, než dáváte najevo. Problém je v tom, že se sebevědomím vám nepomůže nikdo. Všichni vám mohou říkat jak jste báječná, dokud tak samu sebe nebudete vnímat. Máte dvě možnosti. Buď se naučíte hrát divadlo a začnete se chovat "normálně", jen to nesmíte přehánět a být arogantní anebo se s tím smíříte a nebudete se tím trápit. Budete prostě stydlivá a tichá. I takovou vás muž může milovat.
U té druhé možnosti hrozí to, že si vás vyhlédne někdo, kdo si své problémy bude odrovnávat na vás, dokazováním své nadvlády. Musíte si uvědomit, že nejste žádný odpad, který se musí spokojit s někým, kdo vám ubližuje. Pečlivě poslouchejte své podvědomí, své strdíčko a nedejte se manipulovat.
Přeji vám hodně štěstí a laskavý osud.
Milá Anett,
toho kluka, co se Vám líbí, to jsme už řešili. a teď tohle. Já to mám taky. Vždycky řeknu nějakou kravinu a je průser a říkám si, že jsem raději nedržela hubu. Tak jí raději držím. A "přátelé" když se chystám něco říct, už obracejí oči v sloup. Já neví, já začal cvičit a jednu takovou "kamarádku" jsem vybušila, když je mi opět posmívala. Dostala přes ústa a už se neposmívá. Trochu to pomohlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.