Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik penez mi odectou za soc. a zdrav. u DPP

Od: alenka123 odpovědí: 1 změna:
Dobry den,
pracuji na DPP, ruzovy papir mam podepsany. Bohuzel mi neuznali potvrzeni o studiu ktery bylo potvrzeno ctvrt roku pred zahajenim brigady (DPP) jelikoz studuji daleko pro potvrzeni jsem se nemohla dostavit. Tenhle mesic jsem si spocitala ze si vydelam 10 500 - 11 000. Coz se mi bude muset zdanit odecist socialni a zdravotni? Byl by tady nekdo ochotny a vedel kolik tisic to dohromady bude delat? Kolik mi odectou?
Dekuji moc

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Dobrý den, Alenko,

potvrzení o studiu by Vám pomohlo u zdravotního pojištění i při uplatnění daňových slev. Mohla byste školu požádat telefonicky nebo e-mailem o zaslání potvrzení o studiu poštou?

Pokud potvrzení doložíte, nebudete muset doplácet (zaměstnavatel by je odvedl jenom ze skutečně dosaženého výdělku) zdravotní pojištění.

Důležité je u zaměstnavatele podepsat prohlášení k dani z příjmu, aby Vám zaměstnavatel mohl uplatnit základní daňovou úlevu na poplatníka (2.070 Kč měsíčně, případně i část slevy na studenta → 335 Kč měsíčně), takže byste nemusela odvést žádnou daň.

Výpočty (jen s podepsaným prohlášením a uplatněním daňové slevy) přikládám v obrázku. Jak vidíte, doložíte-li potvrzení, dostanete o ± 300 Kč více. Někomu se to nemusí zdát moc, ale podle mne je zbytečné státu odvádět, co mu odvést nemusíte.

Kolik penez mi odectou za soc. a zdrav. u DPP

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]