Nejste přihlášen/a.
Vycházel bych z věty "obal je majetkem kupujícího".
V tom případě je i jeho likvidace věc kupujícího. Pokud ho montér za něj hodí do jeho kontejneru, pak je to vlastně od něj jen laskavost a bonus navíc.
V zásadě ano. Když jsem si objednal firmu na opravu kuchyně, tak mi suť odvezla na skládku, ale na moje náklady. Protože to byla moje suť, ne její. Taky jsem si tu suť mohl nechat nebo odvézt sám. Nevidím jediný důvod, proč by si ji měli odvážet k sobě do firmy.
Možná jsem něco přehlédl, ale já to nařízení vidím jako logické a správné.
Po výměně oken mi firma předala byt uklizený bez žádného odpadu. Odpad si ukládali do dodávky a odvezli na firmu.
pro obal - ale cenu za odvoz a likvidaci suti jste zaplatil v ceně oken; setkal jsem se s tím vícekrát, že o likvidaci suti nebyla v nabídce ani zmínka, přesto suť odvezli...a nic dalšího nechtěli...
Odvoz suti či jiného odpadu byl u nás standardní součástí cenové nabídky - jen někdy si zákazník zajišťoval likvidaci sám a na své výslovné přání.
nějak jsem byl línej to celý číst, a sledovat, co se má kam umístit (jestli se nepletu, tak FIREMNÍ odpad nepatří do OBECNÍCH kontejnerů na tříděný odpad), jinak pokud zákazník souhlasí (na základě informace už při objednávce práce!) se cpaním tříděného odpadu do svých k tomu určených kontejnerů, jeho věc...; ale teda nemoh jsem přehlídnout toto: "Stavební směsný odpad (suť atp.) ... Montéři mohou tento odpad vysypat do kontejneru se směsným odpadem, v případě problémů odvést na firmu k další likvidaci." - tak to teda zcela nekorektně - TAKOVOU FIRMU NAKOPAT DO PRDELE - co to jako má bejt?!? (to bych teda sakra dělal problémy, kdybych zjistil, že firma mi chce sypat suť do směsnýho odpadu, taková prasárna...);
nechcete sem dát info, co to je konkrétně za firmičku? - aby se jí zájemci o daný práce mohli obloukem vyhnout... (pokud můžete, děte od těch blbců o dům dál...)
P.S. tak jsem si to přečet podrobnějc, a pochopil, že firma si vyvozuje, že má nárok na používání obecních kontejnerů na tříděný odpad (teda ona si vlastně vyvozuje nárok na použítí veškerých, na které po cestě natrefí - to je samozřejmě blbost, ovšem prakticky asi na jiný než obecní po cestě nenatrefí), a že si tento nárok nějak vykonzultovala s firmou obsluhující vyvážku odpadu - no, zajímalo by mě, nakolik jsou ty firemní vývody správné, ale zhodnotit to neumím (a nechci to zkoušet zjišťovat)
(mám jistý pochybnosti, jestli odřezky z lišt, zbytky izolace patří do plastovýho odpadu, ale to teda pomiňme)
k té suti není co dodat, jasná prasečina
a jinak celý ty instrukce na praktickém příkladu pěkně ukazujou, jak u našich firem platí, že je s nimi třeba jednat v módu "průserového zákazníka", ten "standardní" (trouba, co věří na solidní jednání), anebo dokonce i "prudič" (co vypadá, že ač dává najevo nesouhlas, nebude schopný zařídit firmě průser) mají smůlu - smutný obrázek panujících poměrů po téměř 30 letech budování kapitalizmu, jehož jedním z rysů by mělo být odstranění velkopanského chování nesoutěžících monopolních firem typu OPBH... (přitom prachů si myslím i lacinější firmy fakt neúčtujou vzhledem k cenové hladině málo))
(jasně, "nespravedlivě" zobecňuju - drtivá většina ostatních podnikatelů v oblasti drobnějších stavebně technických služeb pro drobné zákazníky je přece naprosto solidních... - no, ruku na srdce - máte takový pocit?)
(mimochodem, daná firma teda zřejmě operuje hlavně v rámci Prahy 4 - viz působiště odpadové firmy)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.