Nejste přihlášen/a.
Jak tomu zabránit?Na vratech jsou nápisy "zakáz vstupu,nepovolaným vstup zakázán atd."
Vrata nemá smysl zavírat nedělal bych celý den nic jiného.
Nejsem zrovna ten ostrý typ člověka co ostatní seřve ale mám hmotnou odpovědnost za to místo.
Jedná se o sklad a já tam pracuju.Takže za mnou lezou zákazníci ale až hluboko do skladu kde nemají co dělat
Dobrý den, odhaduji, že lidé Vás ve skladu hledají, protože při vstupu nejste stále u vchodu. Chtělo by to u vchodu pultík a na něj umístit (pevně, aby nebyl odcizen) ruční zvonek viz obrázek - potom si každý na Vás cinkne a zvolá: "Do krámu!"No, a Vy zavoláte z hlubin skladu: "Přijdu hned."Zdravím!
Já bych šla k jádru problému: Co je to za místo, jací lidé tam lezou a hlavně PROČ tam lezou? Na základě toho můžeme hledat vhodné řešení...
Aha, sklad. Ve velkoobchodě, kam chodím já, si pracovník skladu ode mě převezme objednávku, řekne "počkejte tady, přivezu to". Přiveze to, čekám venku, rozumím jeho pokynu. Pokud máte hodně stálých zákazníků, možná by se vyplatilo to připomínat a připomínat, časem se to naučí.
A nebo, co takhle řetízková bariéra? Slabý řetěz se dá připnout a odepnout snáze a rychleji než vrata. Nedalo by se to řešit takto?
V čem přesně je problém s těmi lidmi? Nevšímají si cedulí a vlezou dovnitř téměř nevědomky, nebo to jsou burani, kteří si myslí, že můžou všechno, cedule necedule, pracovník nepracovník?
Tak bojujte. Když na takové nestačí cedule, nebude stačit nic jiného. Nekompromisně, ale v klidu a asertivně je vysílejte ven. Pohybujte se co nejvíc u vchodu, jak už tu někdo píše, ať máte tu oblast pod kontrolou. To by bylo, aby si nezvykli. Ukažte, že jste tam pánem Vy a že Vy budete řídit, kdo a kam může chodit, prostě se té tak trochu hlídačské role zmocněte s přesvědčením. Nebude to za týden, ale věřím, že časem se to zlepší.
Co za zboží vydáváte, že je tak velká část zákazníků takových?
Z vašeho popisu jsem získala dojem, že to tam máte špatně zorganizováno. Lidé něco chtějí a nemohou se nikoho dohledat... takže jdou za vámi do skladu - a co by jinak měli dělat? Já osobně už jsem se s něčím podobným osobně setkala (z pozice zákazníka) a byla jsem z toho docela zoufalá a otrávená. Obsluha nikde, dál se jít nesmělo a muselo se dlouho čekat. Přičemž ani nebylo známo, mají-li tam to, co potřebuji. Pokud se pletu, opravte mě - ale působí to na mě nějak takto.
Tak holt budeš muset zavírat a zamykat, jinak to bude hrubé porušení povinností. Pokud máš hmotnou odpovědnost za určitý prostor, tak ti zaměstnavatel musí vytvořit podmínky k tomu, abys ten prostor mohl mít pod kontrolou. A to je zajištěno tím, že se prostor dá zamknout tak, aby tam nikdo jiný neměl přístup. V praxi to znamená, že u vrat vyslechneš požadavek, zákazníka zamkneš venku a pak se teprve ponoříš do útrob skladu. Jestliže to takhle nemůže fungovat, tak je na zaměstnavateli, aby zavedl jiný systém výdeje zboží.
Za dveřmi (vraty) dva staré psací stoly nebo ponky podél. To aby zákazník nemusel v případě nepříznivého počasí čekat venku na dešti, větru a mrazu (pršet snad ještě někdy bude, mrznout bude určitě ). Na stole zvonek, mezi stoly řetízek a za řetízkem stojan s výraznou cedulí Vstup zakázán. Když někdo přesto půjde dál do skladu, seřvat ho a případně doopravdy nebo jen "jako" volat nějakou ostrahu. I v prodejnách se volá ostraha, když se někdo chová podivně. To by bylo, aby se zákazníci po krátkem čase nenaučili slušně se chovat.
Je hezké, že jsou mezi námi tací, kteří ještě věří ve výchovu lidí
Stálí zákazníci se dají "vycvičit", ale ne nově příchozí. A takoví budou pořád zkoušet, co jim projde. Dělám s lidmi už velmi (velmi velmi velmi) dlouho a jak se říká, že "stokrát nic umořilo osla", to bych vytesala do kamene. Ozvete se jednou, dvakrát, třikrát... jenže chodí pořád noví a noví. A dobrý pocit z řešení situace vystřídá frustrace. Věřte mi, že lidé nevidí cedulky. Když je vidí, nečtou je. Když je čtou, ignorují obsah sdělení. Ignorují i zavřené dveře, přepažení prostoru a provozní dobu. A bohužel nelze ani být razantní vůči nim, protože jste stále jen zaměstnanec, ne majitel.
To bylo jen takové povzdechnutí... dobré rady už tu padly. M.
Začnu češtinou: Napíšete-li »zabránit lidem, aby někam nelezli«, znamená to, že chcete, aby tam lezli. Pokud byste tomu chtěl opravdu zabránit, musel byste napsat »zabránit, aby někam lezli«. → Zabráníte-li lidem v lezení někam, nepolezou tam. (Nejsou podobné chyby v těch nápisech?)
V ostatním souhlasím s uživateli @Jethro a @Ildika. Zákazníci nejsou hovada a mají právo minimálně na informaci, jestli tam někdo je, případně, kdy se vrátí, ...
Máte-li vrata od skladu dokořán, u vrat nikdo a nikdo ani v dohledu, je to i přes správně napsané cedule »pozvánka ke vstupu«.
Řešila bych to stejně, jako už napsali odpovídající výše: pultíkem s informací, kdy někdo přijde, a se zvonkem. Asi by nebyla od věci i nějaká židle, na niž by si zákazník na dobu čekání mohl sednout.
Mne zas dojala čeština v odpovědi od drazzliarap:... jde to dvoumi způsoby. Snad dvěma způsoby, né !?!
neznáme konkrétnosti (co je to za místo, co za lidi, proč tam mají potřebu lézt, co děláte na tom místě vy a tak), takže odpovědi budou asi taky dost obecný...
mohlo by pomoct, kdyby cedulový zákazy nějak vybočovaly z průměru a oslovovaly mnohem výraznějc (pozor, to neznamená, aby byly konfrontační, útočný) - jedna věc je běžná cedule (na otevřených vratech? - to doufám ne, taková cedule je dost nesmyslná...), a dost jiná věc větší výrazná cedule zjevně někým osobně vytvořená, postavená přímo do cesty (nebo co nejblíž k cestě) "narušitelů" (u většího prostoru více cedulí), že se cedule zjevně musí na místo dát každý den znovu, jen zvyšuje její aktuálnost a teda naléhavost;
text třeba něco jako PROSÍM OPRAVDU NÁM SEM NELEZTE (pokud nejste naši zákazníci, dodavatelé atd - dle situace, pokud je to potřeba nějak specifikovat (případně nelezte, protože..., pokud vás napadne nějaký (i těm lezcům) rozumně se jevící důvod)) - prostě slušná, ale nápadná a osobní výzva (ne tuctová "úředně formální" cedule);
další možnost je, že tam lezou, protože něco hledají - opět sdělit nápadnou cedulí, že tady to není (a ideálně přidat, kde to je), to částečně může platit, pokud by tam třeba chodili si zakouřit apod. - krom výzvy TADY NE i návrh, kde je to lepší...
no a pokud to bude mít efekt, a počet "narušitelů" se zmenší, tak se zkusit přemoct a ty zarputilejší třeba aspoň selektivně umravňovat osobně - zvlášť pokud by se mohlo jednat pořád o ty samé (zas lépe ne moc konfrontačně);
pokud ovšem lidi lezou na pozemek, aby si zkrátili cestu, tak to asi bude těžký...
teda vy jste originál - do dotazu dáte naprosto neúplný informace, aniž vám dojde, že si z nich člověk sotva může odvodit něco jinýho než pomýlenou základní představu - lidi lezou někam, kam nemají - zatímco realita je, že za vámi naopak lízt mají;
a zrovna tak jste překvapenej, že když za váma (oprávněně) do skladu lezou, tak se (očekávatelně) vydají dál do jeho útrob, když na vás hned nenatrefí,
aniž vás napadne dát si hned ke vchodu nějakou tu cedulku, aby dál nelezli, a ten zvoneček, nebo jiný přivolávátko (třeba elektrickej zvonek)...
no tak snad už jste z odpovědí pochytil jak vysvětlení podivného chování narušitelů, tak řešení této prekérní situace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.