Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po rozchodu bydlíme pořád spolu

Od: koksovasusenka odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem, před 4 dny jsem se rozešla s bývalým přítelem, se kterým jsme spolu byli skoro 4 roky a přes rok spolu bydlíme. On nemá teď zatím kam jít, navíc je cizinec a oficiálně musíme "být spolu", protože to mu umožňuje přechodný pobyt v ČR. Nechávám ho zatím bydlet u sebe, ale vůbec to nejde. Včera přiravil večeři a čekal, až přijedu v devět večer z práce. Pořád mě objímá a chce se ke mě tulit a já už začínám mít pocit, jestli jsem udělala správně, jestli jsme to neměla nechat být a nějak by se to vyvinulo. Všechno až na to, že spolu nespíme (což se bojím, že se brzy stane, když spolu pořád bydlíme) a chováme se k sobě jako hodně dobří kamarádi, vypadá jako při starém.

Rozešli jsme se v dobrém, nic zlého mi neprovedl. Jen to prostě přestalo fungovat, on chce odjet na brigádu do zahraničí (chtěl tím prý zachránit náš vztah...), i když ví, že v lednu odjedu já na Erasmus a dlouho se neuvidíme. Oba máme odlišnou představu o životě, on pracuje v noci, já ve dne, pořád se míjíme, i když spolu žijeme, ani na dovolenou jsme spolu nejeli, minule jel radši s kamarádem, na Silvestra radši pracoval, aby si vydělal na dýškách než abychom byli spolu, a vztah se stával čím dál tím víc monotónní. Kromě toho chyběla komunikace a moje psychická nepohoda v něm vyvolávala stres a necítl se se mnou vůbec dobře... Pak vznikaly hádky naprosto o každé blbosti.

Sám včera řekl, že tedy půjde ke kamarádovi, když si to přeju, ale nikam se mu nechce odcházet, že mě má fakt rád. Teď o všem začínám pochybovat, připadám si jako slaboch a kdykoliv ho vidím doma, mám chuť mu říct, že to nějak zvládnem a být pořád s ním. Nechat to, ať se to nějak vyvine samo, až odjede pryč. Jak byste se zachovali?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to spíš taková setrvačnost. Vy ho nechcete vyhodit, protože se bojíte že nemá kam jít a že si už třeba nikoho nenajdete. On na to možná hřeší a i když vás nemiluje, jste mu dobrá k pobytu. Já bych to rozseknul. Pokud láska nehoří jasným plamenem, je to život na houby.

Takových "lásek", co nehori jasným plamenem je... Co je to ideální láska? Já nevím. Vždy je někde něco, co kazí ten jasný plamen. I když neříkám, že ten jasný plamen nehoří nikde.:)
Ten jasný plamen neznám. Rodiče spolu byli ani nevím proč. Pořád se hádali a rádi se neměli. Žádný projevy lásky a náklonnosti si neprojevovali, ani úctu a respekt. Já ho také nepoznala.
sebod*

nick. Naprosto souhlasím s Ringem. Jestli lidé spolu NEŽIJÍ, ale pouze spolu PŘEŽÍVAJÍ, tak je život o hodně moc ochuzen. Než takový vztah, tak já bych radši volila žádný vztah

Vždyť já taky. Jako první jsem mu dala bod.

hodnocení

1x

Ahoj. Pokud jste se odhodlala k rozchodu, tak to dotáhněte do konce. Vztah Vám nevyhovuje, nejste v něm šťastná. Tak ať se odstěhuje. Oba budete moci lépe dýchat a najít si vhodnější partnery časem.

hodnocení

1x

Poradit nedovedu, ale stručně popíšu vývoj vztahu jehož jsem byl vzdáleným a nezúčastněným pozorovatelem. Jde o dvojici, která taky takhle žila spolu, snad bydlení nebylo jednoznačně jednoho z partnerů. Lartnerka vztah "ukonřila", bydleli důl spolu. Pak se ona opařila (nohy), (ex)partner ji oddaně ošetřoval , ona došla k názorum že ho má vlastně pořád ráda a vztah se obnovil v původním rozsahu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]