Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc. Dlhodobo ma trápia ťažké depresie a neviem sa ich zbaviť. Sú to extrémne stavy keď zo sekundy na sekundu sa mi zmení nálada z neutrálnej na absolútne zlú. Nie som schopný ničoho a jediné čo dokážem je plakať. Nedokážem nič robiť, základné úkony mi robia problém. Nemám na nič náladu a najradšej by som len celý deň prespal, resp. preležal. Takéto stavy mávam od základnej školy (mám 23 rokov). Vyskúšal som psychiatra, ale lieky mi vôbec nepomohli, práve naopak bol som otupený. Vyskúšali sme niekoľko kombinácií liekov až napokon moja pani doktorka prehlásila, že už nevie čo mi má dať. Tak som k nej prestal chodiť. Skúšal som psychológov, ale nijako to nepomohlo, vždy som mal pocit, že nakoniec si za to všetko môžem ja sám. Chcem Vás teda poprosiť o pomoc. Cítim sa veľmi zle. Mávam samovražedné myšlienky a jediné čo ma od skutku delí je strach. Je mi skutočne mizerne. Deň čo deň to isté. Nevládzem a neviem čo mám robiť. Tie depresie sú hrozné. Mám pocit, že som najhorší človek na svete a to čo prežívam je len zlomok toho čo si skutočne zaslúžim. Viem, že prvá rada bude pravdepodobne "vyhľadaj pomoc doktora", len to som už urobil niekoľkokrát a nepomohlo to. Som zúfalý. Prosím poraďte mi.
Ďakujem, Marek.
Marku, možná trpíte maniodepresivní psychózou. V blízké rodině mám takový případ. Stejné příznaky - pláč nebo spánek, naprosto pustá hlava, zničující myšlenky. I když nejsem lékař a moji "diagnózu" musíte brát s velikou rezervou, chci Vám říci, že se také dlouho hledala vyhovující medikace, a pak náhle během tří měsíců bylo po problému. Od té doby uplynulo 5 let, kdy se příznaky neobjevily, nebo jen v podobě "blbé nálady", která byla do dvou dnů pryč. Každá psychická porucha je jiná, nedá se to bagatelizovat, proto ani neuvádím, jaké léky jsou předepsány. Ale prosím, nevzdávejte to.
ahoj Marku,
najdi si jiného psychiatra,který bude ochotnější. I mezi psychiatry jsou špatní lékaři,mám s tím bohaté zkušenosti. Ochotný a schopný psychiatr je půlka úspěchu. Jinak souhlasím s tím,že bys měl zkusit hospitalizaci. Ale tam tě posílá psychiatr,takže si najdi nějakého jiného. V případě akutního ohrožení si můžeš zavolat i RZS,která tě do léčebny odveze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.