Nejste přihlášen/a.
Borelka v krvi se pozná až po 6 týdnech od přisátí klíštěte. Navíc vyšetření krve je dost drahé, takže lékař zpravidla předepíše několik balení antibiotik hned, jakmile je na boreliozu podezdření. Ten charakteristický flek se objeví později, prý po dvou třech týdnech / u mne po 11dnech / a vypadá jinak, jsou to jakoby soustředné kruhy a okraj spíš tmavne. Právě jsem si tím prošla. Flek zmizel až po třech týdnech braní ATB. Naopak jsou známy případy boreliozy bez tech typických fleků. Podle mne Vás kousl nějaký hmyz a tohle je reakce. Někdy je až půlka lýtka fialová po mizerné muchničce. Dobré je mít doma šumivé tabletky Dithiaden Calcium a Fenistil gel. Každopádně se hlídejte a kdyby se flek rozjel nebo jste měla pocity chřipky, slabosti, tak k lékaři.
Sice je flek na erythema migrans málo "barevný", mívá ohraničení: cs.wikipedia.org/... Klíště "vpustí"infekci za 24 hodin. Ale asi to chce ukázat flek doktorovi. Antibiotikum se dává už od velikosti pětikoruny, dvě dvaceti- je dost.Rozlézá se? To by borrélie byly. Mně to místo také šíleně bolelo.
Děkuji za rady.
Flek má od počátku pořád stejnou velikost a nerozlézá se, místo mě nebolí, jen mírně svědí (pokud si po něm lehce přejedu - jakobych měla komáří štípnutí...), jinak nesvědí. Mám neurol. problémy, časté únavy atd., takže nevím, jestli bych byla schopna rozeznat prvotní příznaky borelky od potíží, které mám běžně. Ještě počkám a pak zajdu k dr. Pro jistotu.
Já mám todle na sobě každou chvíli většínou zezadu na lýtku když něco dělám na zahradě u malin-ten střed bude pak takový vodnatý-domnívám se že je to kousnutí sametkou po několika hodinách od odpadnutí vyvolává poměrně bouřlivou alergickou reakci se silným svěděním. To způsobuje zarudlá místa, podobně jako kousnutí od komárů. Teplo, například z postele, zvyšuje následky kousnutí a příznaky spontánně zmizí po 10–14 dnech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.