Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde jsou v Praze 24hod. supermarkety?

Od: milanp® odpovědí: 9 změna:

Supermarkety v Praze, které jsou otevřeny i v noci?

Vím jen o Tesco-Letňany.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Také Tesco- Zličín, ale někde jsem nedávno četl, že Tesco chce ten noční prodej zrušit.

still10k*
hodnocení

2x

Tesco v Edenu u Slávie. Vršovice. Velikánský dvoupatrový krám.

hodnocení

2x

další odpovědi budou relevantní, až bude jasný, kde všude Tesco zkrátí (v nejbližších dnech / týdnech) prodejní dobu - což se stane jistě (Tesco to naprosto jasně oznámilo), jen se mně nepodařilo zjistit, jak to bude konkrétně vypadat
mám pár už starších údajů, který nemusí platit už teď a jistě nebudou všechny platit v nejbližší budoucnosti (asi od září):
nonstop: Tesco Letňany (Veselská 663), Zličín (Skandinávská 25), Eden (U Slávie 1527);
6:00-24:00 Nový Smíchov (Radlická 1/b), Skalka (Přetlucká 50);
8:00-23:00 Novodvorská (994)
zbytek do 22 (většina), nebo do 21 h;
teď možná nebude ani do tý půlnoci otevřenej žádnej; takže zbydou jen Kauflandy do půlnoci (ale bohužel, Kaufland prodej do půlnoci už u pár poboček zrušil už dřív) a Billy do 11 večer - Praha se začíná podobat nějakýmu 5 tisícovýmu městečku, kde do těch jedenácti večer mají otevřeno taky (v Žabce);
mimochodem, malý nonstop prodejny už z Prahy taky už enormně vymizely, použitelný (tj. něco z běžnýho sortimentu tam i v noci je) jsou Manni Mini Market (to jsou malinký prodejny, žádný supermarkety) - v Revoluční, v Opletalce a jinde, pak snad něco zajímavýho bylo v Holešovicích ve Veletržní a Ve smečkách u Václaváku (těch pár nonstop vietmamskejch prodejen to moc nevytrhne, v noci jen trvanlivější potraviny, na pečivo můžete nejspíš zapomenout)

hodnocení

Díky, další odpovědi?

hodnocení

0x

@hafhaf - Praha se začíná podobat nějakýmu 5 tisícovýmu městečku, kde do těch jedenácti večer mají otevřeno taky
Odpusťte stařence naivní dotaz - k čemu jsou dobré nonstop otevřené obchody? Bez čeho se člověk od "jedenácti večer" do šesti do rána neobejde?

Tak když člověk jede někam po party nebo z party nebo přijede pozdě v noci z dovči nebo tak něco, tak se to hodí. Nebo třeba popadne člověka mlsná atd. atd. důvodů může být spousta. Já zase nechápu, jak můžou lidi žít na vesnici, kde má obchod otevřeno jenom dopoledne a chvíli odpoledne (dokonce s pauzou!).

víte, jak jsem si představoval (za dob reálného socializmu) kapitalizmus? - že když budu chtít ve tři ráno housku, tak vyjdu z domu, ujdu tak max. 2-3 bloky a koupím si ji... - myšleno pro vekoměsto samozřejmě - pokud vím, cca takto to fungovalo a nejspíš dodnes funguje třeba v New Yorku (mimochodem, kapitalizmus jsem si představoval i jinak, tohle je jen jedna, ale ne zas tak nepodstatná fazetka); téměř bezprostředně po zavedení kapitalistického režimu to skoro takhle v Praze opravdu vypadalo (pamětníci potvrdí), dneska už to není pravda a zkracování prodejních dob Tesca je už jen jedním z posledních hřebíčků do rakve těchto dřív i u nás panujících poměrů;
důvod změn je prostě ekonomickej (co se Tesca týče, tak prej prostě nemá lidi, tj. nemá / nechce dát dost peněz, aby si potřebný lidi obstaralo), Praha se zkrátka svým způsobem života zřejmě více blíží tomu pětitisícovému městečku než New Yorku (což by nakonec bylo celkově dobře, ale v něčem a někde to jistě neplatí - viz zátěž hlukem v některých nešťastných lokalitách)

můžete namítnout, že houska 2-3 bloky od baráku ve 3 ráno je typický příklad hypertrofované rozmazlenosti, konzumerizmu, odklonu od přirozeného zrůsobu života atd., to je pravda, ale taky je to prostě projev svobody (ano i svobody v konzumu, i to je projev svobody), nesvázanosti - viz ten reálný socializmus - kdo si nekoupil mlíko, nebo pečivo do sobotního poledne, tak si (v celé ČSSR) pěkně počkal na nákup do pondělka v 6 ráno... (teprve na samém konci straně a vládě došlo, že to je možná trošku blbý, a tak vymyslela víkendovej prodej mlíka a chleba v některých cukrárnách..., výrazný přestavbový výdobytek...);
když už tu ten kapitalizmus a velkoměsto mám, tak bych jaksi chtěl i konzumovat jeho klady, k nimž by dle mně měla patřit i ta houska, resp. nákup ve 3 ráno, a vadí mi to ne symbolicky, ale zcela konkrétně - díky uznávám debilnímu způsobu života bych možnost jít si nakoupit ve 3 ráno občas uvítal, jakož jsem doteď uvítal možnost jít si nakoupit do 12 (reálně po 11.h) do Tesca na Smíchově (o což teď asi přijdu), do 11 do Billy a dřív do těch 12 do Kauflandu (to už nemůžu pár let, zkráceno do 10 večer)

hodnocení

0x

@kolikoli a @hafhaf - Nepochopili jste prostý dotaz - "Bez čeho se člověk od "jedenácti večer" do šesti do rána neobejde?"

Když mám na něco chuť nebo mám hlad nebo pařím v noci LANku a dojdou mi v bezdrátové myši baterky, tak to vyřeším hned. Stejně tak můžu říct, že může mít obchod otevřeno 1x týdně a ptát se "bez čeho se člověk týden neobejde". Mám chuť na zmrzku ve tři ráno? Pecka, jdu si ji koupit. Ráno už by ta chuť totiž přešla. Jdeme grilovat a před půlnocí zjistíme, že došlo pivo? Není problém, jde se koupit. Že to nevyužijete, to je váš problém. Ostatním se to hodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]