Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozumíte někdo tomuto j. řádu?

Od: nikdo* odpovědí: 8 změna:

Jedná se o jízdní řád pražského metra. Co znamenají ta čísla před stanicemi? km? minuty jízdy? A ta za hodinami, jsou odjezdy? Opravdu to jede z Černého Mostu na Invalidovnu kolem osmé ráno, každé tři minuty? A doba jízdy? Stačí mi lístek za 24 nebo ten dražší?

Dík.

metropraha.eu/...

doplněno 22.08.18 23:10:

Lidičky, přečtěte si, co jste sem napsali, s výjimkou ivzez, která poradila hned a dobře, mám pocit, že jsem prašivej. To vám opravdu dělá tak dobře, kritizovat někoho, kdo se zeptá? Prostě mám tu na stole konfiguraci takovou jakou mám, s monitorem jaký mám, a veřejnou dopravou jsem nejel 30 let, ani tady u nás, natož jinde. Takže je mi prd platný, že v Ostravě to máte stejný jako v Prazese SW jaký mám, který mimochodem zvětšovat neumí. Smiřte se s tím, že tady někteří jsou z vesnice. Téměř.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Rozumíte tomu celkem dobře, ale jaksi číst neumíte. V levém horním rohu je napsáno: Orientační doba jízdy (min), tolik k číslům před stanicí. Za hodinami jsou minuty, které znamenají odjezdy vlaků, takže kolem osmé ráno jezdí skutečně každé 3 minuty. Dobu jízdy už jsem vám objasnil.

A jaký vám stačí lístek nevím, nejsem Pražák. Ale v jízdním řádu metra se vyznám a jaký lístek mi stačí si také umím v přepravních podmínkách najít.

doplněno 22.08.18 15:32:

@nikdo: Berte to trochu jako srandu, ale jestliže na svém monitoru nepřečtete ten nápis, kupte si větší. Jsem starší pán, přes 60, ale přesto mi tyhle věci nedělají problémy. Takže mi promiňte tu trochu ironie, předpokládám, že nejste-li mladší, o moc starší než já asi nebudete.

Nic ve zlém;)

nikdo*
hodnocení

To je dobře, že to umíte. Já jak vidíte ne. Budiž mi hanba. Asi na ti Invalidovnu polezu kanálem. A ten nápis, na který mně odkazujete, je tak malý, že je na mém monitoru nečitelný.

nikdo*
hodnocení

Nechme stranou mě. Ale mám tu NB a mám monitor, jaký mám. A k tomu jízdnímu řádu: Nějakou tabulku už jsem za život udělal, ale v těch místech bych takový nadpis nečekal. Já osobně bych ho dal přímo nad ty časy. Proto mě nenapadlo, že se ty blechy vztahují k těm časům níže.

iz*
hodnocení

2x

Čísla před zastávkami → počet minu a čísla za hodinami jsou odjezdy. Z Černého Mostu na Invalidovnu stačí jízdenka za 24 Kč. Pokud byste se ale brzy vracela zpátky, byl by lepší ten za 32 Kč → jeden by Vám stačil na obě cesty.

nikdo*
hodnocení

Jedu na školení. Ještě nevím, jestli metro budu potřebovat, rozhoduji se mezi autobusem a autem, ve Futuramě mají parkování, ale i tak dík. Ty minuty jsem si myslel, že to tam je právě kvůli té jízdence, a u těch odjezdů, nějak se mi nechtělo věřit, že to jezdí tak často. Tak jsem se radši zeptal. Zase jsem chytřejší. Děkuju.

hodnocení

2x

Čísla před názvy stanic znamenají dobu jízdy v minutách. Na Invalidovnu pojedete tedy 13 minut. Čísla za hodinami jsou minuty odjezdu, po osmé hodině odjíždějí soupravy skutečně po 2 - 3 minutách.

hodnocení

0x

@nikdo - Nějakou tabulku už jsem za život udělal, ale v těch místech bych takový nadpis nečekal.
S důvěrou a připomínkami se obraťte na DPP.

A zvětšit ten obrázek jde nejméně dvěma způsoby.

hodnocení

0x

Teda sice nejsem z Prahy, ale v Ostravě to máme stejně, takže čísla před zastávkami říkají jak dlouho trvá cesta z této zastávky, která je podtržená. V pravo máte hodiny a minuty. Je třeba přihlédnout k poznámkám. Doufám, že dostanu aspoň žvíkačku za nejkratší odpověď ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]