Mám známého, který pracuje ve firmě na výrobu pracích prášků. Ten sám tvrdí, že do těch německých se dává větší množství "účinné látky". Je fakt, že jsme jednou udělali pokus - koupili jsme stejné balení Persilu tady a v Německu. Rozdíl ve vůni byl obrovskej - ten německej voněl s podstatně větší intenzitou. A je pravda, že si i se špínou poradil lépe...
Obecně drogerii, tedy i prací prostředky, nakupujeme v Německu hlavně proto, že jsou levnější, než v Česku. Ceny mezi "dm" v Česku a v Německu se liší někdy i více, než o 20%. A samozřejmě než začne platit nařízení EU o jednotných standardech složení výrobků v rámci EU, pak bohužel jsou výrobky pro Německo obecně kvalitnější, než stejné výrobky pro Česko.
doplněno 22.08.18 17:58:
Pochopitelně se moje odpověď týká především těch, kteří možnost nákupu v Německu mají
Já mám Německo z ruky. V Lidlu jsem po doporučení, koupila prášek Lel a musím říci, že je skvělý. O polovinu levnější než podobný v drogerii. Je modrý na bílé prádlo a červený na barevné. Bílého nemám snad nic, tak mám ten Colour. A je opravdu velice dobrý a sporý. Veliká spokojenost
Některé prací prášky pro východní evropu se liší složením. V těch určeným civilizovaným evropanům je víc aktivní látky, untermensch si musí vystačit s navoněnou bídou.
Pro mnoho lidí je nákup v Německu nedostupný, sami tam nemohou a eshopy, které je nabízejí mají pro jednoho drahou dopravu kupuji poslední dva roky gely Jelena z Penny a voňavý Suff, peru na 40 krátké programy, vždy v akci a jsem plně spokojena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.