Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rušení nočního klidu - Technické služby

Od: promon® odpovědí: 6 změna:

Vážení kolegové,

prosím tímto znalé o radu, jakým způsobem řešit rušení nočního klidu pracovníky Technických služeb. Jde o to, že několikrát týdně (typicky po, st, čt, ) provádí svoz odpadu ve vyloženě nočních hodinách. Dnes třeba přijeli pod okno mlátit popelnicemi v 1:25 ( ano, o půl druhé v noci), v pondělí tu byli ve 3:25 a pod Což se bohužel, opakuje již několik týdnů.

Zkoušel jsem to řešit přes radnici - nic - evidentně fungují jakési vazby mezi vedením Technických služeb a radnicí. Prý je popelářům přes den velké horko, tak jezdí v noci.. Ovšem to neřeší náš problém, já třeba konkrétně trávím za volantem 5-7hodin denně a když se člověk nevyspí, tak je to skutečně o velký průšvih.

Proto se ptám - kde a jakým způsobem podat stížnost na technické služby, které zřizuje sdružení obcí? Jakým způsobem se lze domoci nočního klidu.? Samozřejmě - nemá cenu řešit věc na úrovni města,

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkuste hygienu - soudím, že to bude podobné, jako při povolování např. noční práce na stavbách, silnicích a pod. a měli by mít od nich výjimku. Případně požadujte měření a zásah. Čímž netvrdím, že se zadaří.

hodnocení

Ta hygiena je, myslím, dobrý nápad. To by mohla být cesta . Každopádně by se měření hodilo při případném podání žaloby.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, nemáte šanci - rušení nočního klidu to není, resp. pochybuji, že by to takto "měšťáci" řešili (MP a TS jsou stejně pod radnicí). Doufejte, než uplatníte stížnost, že horka pominou a vše se vrátí do normálu. Zažil jsem trvale noční odvoz odpadů 2x týdně (popelnice domem ze dvora na ulici a zpět) v létě i v zimě - člověk si zvykne (probudí se a potom zase "zabere"). Zdravím!

doplněno 22.08.18 12:06:

promon - nad MÚ je KÚ. Tam si můžete na radní stěžovat nebo zaslat petici (až ji zorganizujete) ostatních sousedů s horším spánkem a kteří mají za horkých nocí otevřená okna. Nebo počkáte dva dny na příchod studené fronty a značnou změnu počasí.

hodnocení

Tak já věřím, že nějaká šance musí být. Že nemá cenu volat městapo je jasné - proto jsem psal, že potřebuji řešení na vyšší úrovni, než je město.

A s tím ,,zabráním´´ je právě problém - to není jen o tom, že by vaklopili popelnici za 5 minut byl zase klid - oni objíždí celou čtvrt a dělají kravál třeba další tři hodiny - to auto je hlučné samo o sobě a popelnicema třískají jak o život.

hodnocení

0x

Úplná bomba je, když Vás brzy ráno vytrhne ze spaní šok z tříštivého zvuku svozu kontejneru se sklem. :(

Firmy svážející odpady tvrdí, že při pozdějším svozu blokují dopravu ve městě.

Pokud byste si chtěli nechat Hygienou změřit hladinu zvuku v době nočního klidu, stojí to myslím tak cca 15 tis. Kč.

Údajně se dá někde i domluvit:

" Je to o domluvě. Pokud se na nás někdo obrátí a je to možné technicky udělat, snažíme se lidem vyjít vstříc".

Zdroj: prachaticky.denik.cz/...

*zed*

hodnocení

0x

Byli jsme v podobné situaci, akorát ta doba byla kolem 3. hodiny ráno. Už jsem to chtěl řešit a najednou to přestalo. Zřejmě nějaký soused byl rychlejší. Městu bych navrhnul kompromis. Okolnosti chápu, ale bude fér když každý týden začne svoz z jiné strany města a mě to bude omezovat týden v roce než dva měsíce v kuse.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]